Zdravím
Náhodou jsem si po dlouhých letech pustil svůj oblíbený film Dracula (1992) a zčistajasna - bylo to tam. Ta kouzelná, snová až fantaskní scéna. "Zelená víla žijící v absinthu chce vaši duši, ale se mnou, jste v bezpečí" našeptává Gary Oldman jako hrabě Dracula Míně Harkerové. Nalzenete na první minutě druhé hodiny (1:01h) filmu.
Ano, to je ten moment, před více než deseti lety, kdy jsem si (jako dítě školou povinné) řekl, že tohle musím někdy ochutnat. Jen jsem tehdy ve své naivitě a neznalosti nechápal, proč do absinthu lijí vodu a pak má Mína ve skleničce pomerančový džus či co...

Scény se účastní zajímavá sklenice mimo mé znalosti (vypadá jako široký Swirl), krásná karafa na vodu, absinthová lžička (jde minimálně vidět, řekl bych, že Fléche), kostka cukru a především Absinthe - dle etikety asi Pernod? Přikládám fotku, ale pochybuji, že půjde doopravdy o něco "autentického" (tj. dotyčná scéna dle filmu se odehrává v londýně koncem 19. století).
Příloha:
bscap0011.jpg [ 25.27 KiB | Zobrazeno 11363 krát ]
Zajímavé mi přijde i např. filmové zpracování Hercule Poirota (pochopitelně se Suchetem v hlavní roli) - ačkoliv dle knih Poirot miluje Créme de Cassis (likér z černého rybízu), ve filmovém zpracování si nalévá likér jasně zelený - o co by mohlo jít však netuším, absinthe to asi nebude.
Dracula však určitě není jedinou filmovou absinthovou scénou, minimálně v čemsi s Deppem je údajně "ohnivý rituál". Viděli jste někdo někde další kousky ve filmu?
T.