Jak jsem psal u Kleinera, ovocné destiláty jsou moje nové životní dobro. Poslední roky se s nimi roztrhl pytel, je tu výrobců a výrobců a já si řekl, že ochutnám každého z nich.
O Kleinerovi jsem už psal. Teď začnu o dalších.
Bartida ovocné destiláty. Koupeno minulý týden přímo u nich. Hezké hranaté láhve, pěkné etikety, každý druh má na etiketě jinou barevnou fólii. Nemohl jsem si nevšimnout, že naprosto stejnou fólii, jako má na svých lahvích Žufánek. Proto jsem se i ptal, jestli to pro ně nepálí. Podle stylu etiekty je to jejich práce.
Ale ne, vyrábí to pro ně Rudolf Jelínek. Prý je to jejich významný partner. Ti zase nejsou tak špatní, tak proč ne.
Slivovice Bartida - typický destilát ze švestek, ničím nerušená chuť a vůně, 47% tomu dává jemnost. Cena 540 Kč za 0,7l, nemám výhrad. Proti Kleinerovi za 2000 krása.
Hruškovice Bartida - klasická Jelínkova Hruškovice Williams, takže z ovoce z CHille a destilace v Chille. Hele, jako jo. Když tady to ovoce nemají a nemají to u nich tak kvalitně vydestilovat, tak ať si to klidně vozí z CHille. Na webu se tím netají a prezentují. Nemám problém. Jen by to nemělo být označováno jako produkt z České republiky. Cena opět 540 Kč.
Měli tam v nabídce i likéry jako Vaječňák, Griotku, Hořkou atd. Ty pro ně vyrábí Metelka, a Metelku vlastní Jelínek a všechny jejich věci vyrábí pod jednou střechou ve Vizovicích. Ale ty jsem nekupoval.
http://www.bartidaoriginal.cz/home