Recenze |
|
|
Recenzent Habu Datum 2024-11-26 Absinthe L'Adorée Verze Blanche Typ destilát Šarže 0 Barva 10 /10 Komentář Perfektní a bezchybný blanche. Louche 9 /10 Komentář Velmi rychlý nájezd, i když jde o ten typ absintu, kde se už první kapky sice okamžitě mléčně zabarvují, ale vzápětí mléčné kontury opět mizí s z mléčné vlny se stává jen olejová kontura. Takový ten rychlý reverzní louche efekt z každé kapky. Tato podívaná ale samozřejmě rychle mizí a nastupuje velice hustý louche efekt. Klasická "křída". Poznámka k barvě Křídově hustá smetana. Aroma 16 /20 Komentář Aroma v této šarži je těžké, resp. trochu smutné. L'Adorée je pokračovatelem legendární Blanche Neige a i sama palička Gautentia potvrdila, že pelyňku Genepi v tomto roce moc nebylo, proto je celkové aroma takové jalovější. A je to tak. Aromaticky se to moc neliší od těch nejklasičtějších blanche absintů z údolí Val-de-Travers. Vedle klasického pelyňku pravého tam nakonec přeci jen je trochu cítit i Genepi, ale ve srovnání s Blanche Neige, nebo s prototypem z minulých let, to je bohužel slabší. Hutnost 10 /10 Komentář Hutnost jogurtu. Chuť 17 /20 Komentář L'Adorée začíná velice jemnou vlnou, kterou překvapivě přináší kombo anýz a badyán. Ta jemnost je navíc zabalena do květinkových tónů a přestože je dojezd spíše kratší, tak celkový dojem je příjemně svěží. Druhý doušek - opět jemnost, ale po polknutí se tentokrát dostavují i jiné absintové byliny a to celkem výrazně. Ve druhém doušku začíná překvapivě kousat to anetolové trio anýz-badyán-fenykl. V dojezdu už jen poměrně příjemný, až mírně vintage připomínající anýz. Pelyněk bohužel v chuti na hranici detekovatelnosti. Celkově sice nikterak komplexní, ale jinak svěží, dobré pití. Celkový dojem 8 /10 Komentář Hodně dlouho jsem uvažoval, jestli tuto láhev recenzovat, protože nešlo o výrobek z příznivé úrody pelyňku Genepi, což byl hlavní tahoun předchůdce Blanche Neige. K recenzi jsem se nakonec rozhoupal a jsem rád, že i přes menší množství Genepi jde stále o pitelný absint. Každopádně pokud se v příštím roce v Couvetu opět ukážu, tak novou šarži opět vyzkouším a možná v recenzi reviduji, resp. přidám další. Celkové skóre na základě hodnocení: 85.0 % << x >>
|
|