Recenze |
|
|
Recenzent psy3 Datum 2022-01-14 Absinthe La Verte de la maison du pastis 60% Verze Verte Typ destilát Šarže 108? Barva 8 /10 Komentář Jiskrná, zeleno zlatá, bez vad, na mě příliš slabý odstín. Louche 7 /10 Komentář Pouštím fontánu a kapky rozráží velmi silně olejnatou porci absintu. Slabý zákal přichází od spodu rezervoáru a stylově se oddělují hladiny. Nicméně nevydrží od sebe dlouho a vzplynou v jedno neprůhledné světle žluto zelené tajemství. Poznámka k barvě Světle žluto zelená Aroma 18 /20 Komentář Aróma ze vzorkové sklenice napovědělo hned, že je použitý vinný základ. Stejně tak linouc se ze sklenice při ředění se aróma pevně drží i plně připravené sklenice onoho vinného pokusu z dílny "Pastis hauzu". Naštěstí není nijak superintezivní takže spíš láká k ochutnání než, jak se občas stává, nepříjemně čpí. Za mě dobrý, mám vínovicové základy rád. Hutnost 8 /10 Komentář Čekal jsem víc, ale dobrý Chuť 14 /20 Komentář No a jsme u toho na co jsem se těšil. Až ochutnám něco, co by mě mohlo potěšit. Leč sláva se nekoná. Jsou tam jakési dřevité tóny, anýzek a fenykl hned na druhém místě. Pelyňku pohledati v téhle směsici není lehký úkol. Řekl bych že barvící směs tomu hodila vidle do původního chuťového profilu něco, co mi tam neladí. Nejedná se o sladký absinthe, lehce až středně menší hořkost se dostavuje při každém doušku. Mno... Celkový dojem 5 /10 Komentář Láhev verte absintu v průhledném obalu mě vždy ničí. Etiketa ... no bída. A vůbec mě neuspokojil, až na aróma, po vínovicové stránce. Těžko bych si to dal znovu s radostí a chutí. Celkové skóre na základě hodnocení: 77.9 % << x >>
|
|