Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cusenier Oxygénée
PříspěvekNapsal: sob 18. lis 2023 17:28:16 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 332
Obrázek


Recenzent
        Oxygénée

Datum
        2023-11-14

Absinthe
       Oxygénée

Verze
        Verte

Typ
        macerát

Šarže
        ?

Barva
        9 /10
Komentář
        Barva je lehce zelená, čistá, bez známek "podezřelosti". I když na to, jak je absint starý (20+ let) by tam trochu ta barva zhnědnout měla.

Louche
        4 /10
Komentář
        Tedy... dlouho jsem takovou bizarnost neviděl. :-o Porno olejových kontur se drželo až do nějaké poloviny a až POTOM začal nepatrný louche efekt s náznakem olejové vrstvy. Tento zvláštní louche efekt končí velice slabým zakalením. Není to sice čistě průhledné, ale více než 5 bodů z 10 si to rozhodně nezaslouží.
Poznámka k barvě
        Hodně naředěné vodovky světle zelené barvy s kapkou bílé.

Aroma
        16 /20
Komentář
        Bijte mě jak chcete, ale mě to voní! Díky stáří voní anýz klasicky po vintage absintech, z fleku mi to připomíná některé španělské vintage absenty. Navíc je tam svěžest máty, která se s anýzem docela hezky doplňuje. Pelyněk tam očividně cítit není a bůhví, jestli se tam nějaký ten pelyňkový olejíček vůbec dostal.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Překvapivě plný počet.

Chuť
        13 /20
Komentář
        ...eh... hmmm... he? Vůbec první střelba je hořkost. Tzn. že nějaký pelyňkový olej tam bude. Ale... záhy se dostavuje velice příjemná anýzová sladkost, která je ale bohužel záhy opět zadupána nepříjemnou (ale ne úplně brutální) hořkostí. Ta zmiňovaná anýzová (což nebude dozajista jen anýzová) sladkost je ale prvotřídní! Klidně mě zase bijte! :D Navíc v dojezdu je dokonce dominantnější, než ta hořkost. Druhý doušek... snažím se tekutinu držet od zadní části jazyka, aby hořkost "nastala" až později. A daří se. Hořkost je skutečně slabší, byť na konci jí člověk neuteče. Opět ale příjemná anýzová sladkost, která je tentokrát krapet "okořeněna" ještě čímsi sladším... tipuji, že ve výrobě byl použit cukr. Pelyňkové aroma samozřejmě žádné. Hořkost je naštěstí mnohem slabší než v prvním doušku. Třetí doušek. Anýzová intenzita trochu opadá, nicméně stále se hlásí v docela příjemném dojezdu, ignorujete-li ten zbytečný hořký ocas. Těžké hodnocení. Z objektivního absintového hlediska nic moc, ale subjektivně to není zas tak špatné. Sklenku určitě vypiju, s tím vůbec žádný problém mít nebudu. Kolem a kolem, jeden z nejlepších macerátů, resp. dokonce olejových mixů, je toto jeden z těch nejlepších... byť už je to drahně let, co jsem měl naposledy nějaký ten "nepravý" absint.

Celkový dojem
        6 /10
Komentář
        Absinthe Cusenier Oxygénée, na počet původního pre-ban absintu Oxygénée se začal vyrábět někdy na konci 90. let 20. století a jeho výroba skončila během prvních pár let 2. tisíciletí. Neměl jsem možnost ochutnat, jak tato "replika" chutnala hned po výrobě, ale po 20+ letech jde o poměrně příjemné pití, byť někomu by určitě mohla vadit jednak ta sladkost a vlézavá hořkost. Jenže např. poslední šarže Pernod Fils z Tarragony byly taky hořké, ba mnohem hořčejší než toto. K pravému dobrému absintu to mám sice daleko, ale svým úchylným způsobem mi to docela chutná.


Celkové skóre na základě hodnocení: 70.6 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia