Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: La Brune
PříspěvekNapsal: úte 19. bře 2024 17:20:41 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 332
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2024-03-09

Absinthe
       La Brune

Verze
        Rouge

Typ
        destilát

Šarže
        0

Barva
        10 /10
Komentář
        Tmavá mahagonově hnědá. Jeden z nejtmavších absintů ze sudu. Na druhou stranu nelze barvě nic vytknout... zvláště, když člověk neví, jestli jde o blanche nebo verte.

Louche
        9 /10
Komentář
        Postup louche je přinejmenším zajímavý. Mléčné vlny se sice tvoří pěkně odspodu, ale zároveň se mlží neurčitě celý rezervoár. Navíc, první fáze přidávání vody, kde se objeví silná olejová vrstva na povrchu, barva samotného absintu ještě více ztmavne! Tmavě hnědé mléko se ale na konci mění do hutného cihlového mléka. Něco podobného jsem ještě neviděl! Hutnost je ale dostatečná a to celkové louche vystoupení je vlastně docela zábavné, takže 9/10.
Poznámka k barvě
        Tmavě cihlově rezavé hutné mléko.

Aroma
        16 /20
Komentář
        Nezakalenému absintu dominují dvě vůně: Sudová dřevitost, která ale není extra dominantní a jakási jehličnatá svěžest. Po přidání vody se ale do tohoto komba přidá delikátní a velice příjemný pelyněk. Plus příjemná nedominantní sladkost zabalená do zemité dřevitosti. Na druhou stranu půjde asi o první absint s menší intenzitou od Stefana Rossoniho. Finálně jde o voňavý absint, ale intenzita trochu chybí.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Sto procent!

Chuť
        14 /20
Komentář
        První atak je naprosto rezolutní dřevo! V tom dobrém slova smyslu. Vše ostatní patrné z vůně je prakticky nepřítomno, resp. sotva detekovatelné. Zároveň je to celé všechno poměrně rychle pryč. Dojezd je sice stále dřevitě příjemný, ale krátký a nenabízí žádnou novou kapitolu... resp. až úplně v samém závěru je patrná ona sladkost z aromatu. Druhý doušek, opět dřevo, tentokrát ale už i trochu svěžesti a velice opatrný pelyněk. Dojezd je opět krátký, byť svěžejší, včetně té malé sladkosti na konci. Třetí doušek jen kopíruje předchozí dva, byť se ke slovu konečně trochu dostávají i bylinkovější tóny, byť zemitá dřevitost stále drží s přehledem prim. Celkově těžké hodnocení. Velice těžká a dřevitě zemitá chuť, na jemnost nezbylo moc místa.

Celkový dojem
        7 /10
Komentář
        Jsou trochu zmaten. Stefano Rossoni navrhl recept speciálně pro staření v sudu, jenže, pokud vím, půjde o nějakou moderní formuli, neboť některé historické absinty se sice v dřevěných studech stařily, resp. skladovaly, ale jejich recept nebyl primárně na sud upravován. Jde určitě o zajímavý experiment, ale nějak extra nadšený z něj vlastně nejsem.


Celkové skóre na základě hodnocení: 77.9 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia