Změnit velikost textu


Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Absinthe 66.6%
PříspěvekNapsal: úte 09. dub 2024 21:41:11 
Recenze
Uživatelský avatar

Registrován: pon 26. říj 2009 23:40:53
Příspěvky: 346
Obrázek


Recenzent
        Habu

Datum
        2024-04-05

Absinthe
       Absinthe 66.6%

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        0

Barva
        9 /10
Komentář
        Jasně zelená hraničící s toxicitou. Zas tak mladé po barvení to není, aby to mělo takhle zářivě zelenou. Barva sice hezká, ale radioaktivní podezřelost sráží alespoň jeden bod dolů.

Louche
        9 /10
Komentář
        Začátek louche efektu je ovšem na jedničku! Tvorba mléčného zákalu na dně, z čehož se postupně tvoří hypnoticky mlhavé vlnobití. Olejová vrstva na povrchu se mravně tvoří, leč mizí poměrně brzy. Dokonalé hutnost sice ještě něco schází, ale na Emile Pernot je to hutné až až! V podstatě jeden z nejhutnějších absintů z této palírny za poslední roky.
Poznámka k barvě
        Světle zelené odstředěné mléko.

Aroma
        14 /20
Komentář
        Nezakalenému absintu mírně dominuje anýz, který se ale po přidání vody umravňuje a na povrch se (překvapivě) dostává staré známé aroma z palírny Emile Pernot! Což je pozitivní, člověk si hned vzpomene na původní bomby typu Authentique nebo první Sauvage. Jen samozřejmě komplexitou ani intenzitou jim 66,6% nesahá ani po kotníky. Ale náznak tam je. Svěžest, lehký anýz, pelyněk prakticky neznatelný, resp. krčící se někde vzdadu. Není to zlé, ale vyšší skóre než 14/20 dát nelze. Osvěžující, byť jednodvárné a... prostě "chudé".

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Je to tam, ale ne úplně...

Chuť
        4 /20
Komentář
        Au... au au au! Co sakra tam v tom Emile Pernot dělají! Tohle je další katastrofa. Hned z první extrémní trpkost, která se posléze přelévá až na hranici hořkosti, která přetrvává v ústech až do konce. Mezitím se v celé dutině ústní zabydluje vlezlý anýz hraničící s hašlerkami. Uf uf. Nucení už před 2. douškem. Chjo. Trkost menší, ale to jen proto, že to vytěsňuji, díky čemuž se dostavuje i malá zeleninová nať. Bohajeho tohle je strašný! Jeden bod, že to není úplně hořký. Druhý bod za to, že první doušek nebyl natolik hnusný, abych to hned vylil. Třetí pod za anýz. Čtvrtý za nepatrný náznak absintových bylinek. Víc tohle nedostane. Vylévám do dřezu po dvou doušcích.

Celkový dojem
        1 /10
Komentář
        Jedním slovem: Strašný! Úroveň Emile Pernot je stále někde kolem bodu mrazu. Louche OK, aroma jakžtakž, ale chuťově to je hrozné. Jeden z mála pravých absintů, který je těžce pod hranicí pitelnosti.


Celkové skóre na základě hodnocení: 50.0 %


<< x >>



Nahoru
 OfflineProfil Poslat soukromou zprávu  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové témaOdeslat odpověď Stránka 1 z 1   [ Příspěvek: 1 ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by Absinthe.cz & Lepší nálada © 2009 Absinthe Mafia