Změnit velikost textu

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Brutal Absint
PříspěvekNapsal: čtv 22. srp 2024 18:05:21 
Recenze

Obrázek

Recenzent
        Habu

Datum
        2024-08-22

Absinthe
       Brutal Absint

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        L 0718A24/P 210624

Barva
        10 /10
Komentář
        Olivově zelená s nádechem zlaté. Čistá jak křišťál!

Louche
        9 /10
Komentář
        Takřka ukázkový nástup, byť tvorba louche začíná mlhavě a nikoliv ode dna. Další průběh je ale v pořádku a finální zákal taktéž dostatečně hutný.
Poznámka k barvě
        Absintová světle zelená s kapkou okrové.

Aroma
        18 /20
Komentář
        Po nalití brutálního absintu do sklenky jsem nahlas prohlásil: "Tak to je intenzita jako hovado!" Jde opět o "květinkovou" kostru známou z boršických absintů typu Le Fleur, Excentrique nebo 4. šarže Hemingway absintu. Jenže opět o třídu lepší! Jsou tam navíc cítit medové tóny až cukrovinková sladkost připomínající žvýkačku Pedro (byť minimálně ;)). Pelyněk bohužel pod hranicí detekce. Přesto ale jde o znamenitou pastvu pro nozdry.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Hutnost nad hutnost!

Chuť
        17 /20
Komentář
        Fíha... "Brutalista" začíná překvapivě náramnou jemností, květinkový samet, který je ale následně převálcován anýzovo-fenyklovou trpkostí, která hraničí až s palčivostí... že by ten pepř a chilli? Závěr a dojezd je sice kratší, ale zato opět příjemně květinový... v podstatě zkapalněná rozkvetlá louka. Druhý doušek začíná na chlup stejně, jen ta kořenitá kousavost se dostavuje mnohem dříve. Podle mě se chilli s anýzem a fenyklem docela dobře doplňují, ač nejde rozhodně o kdovíjakou chilli bombu. V dalším doušku se objevuje ještě nenápadně další neurčitý slepenec absintových bylin, což dodává celkovému zážitku příjemný punc.

Celkový dojem
        9 /10
Komentář
        Přestože nejde vůbec o bůhvíjak pelyňkový absint (spíše naopak), tak se mi to velice dobře pije. Sem tam mi to dokonce trochu připomene staré šarže Mead Base absintu říznuté se starou šarží St. Antoine. Jde jednoznačně o špičkový absint a jsem rád, že jsem pár lahví uzmul.

Celkové skóre na základě hodnocení: 88.5 %

<< x >>

OfflineProfil Poslat soukromou zprávu