Změnit velikost textu

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: La Fée Rose
PříspěvekNapsal: úte 08. říj 2024 18:00:51 
Recenze

Obrázek

Recenzent
        Habu

Datum
        2024-10-08

Absinthe
       Le Fée Rose

Verze
        Rouge

Typ
        destilát

Šarže
        L4023

Barva
        8 /10
Komentář
        V láhvi sice pěkně červený rouge absint, ale ve sklence taková lososově růžová. :)

Louche
        6 /10
Komentář
        Louche začíná neurčitě ze všech stran rezervoáru sklenky, ale posléze se začne tvořit olejová vrstva, byť zase lehce mizí a celý louche efekt je dosti pokažen spíše slabším zákalem. Jde o jeden z těch absintů, kde převelice zaleží na tom, jak rychle vodu do absintu kapete.
Poznámka k barvě
        No... takové velice světlé lososové... ne, medúzové mléko.

Aroma
        17 /20
Komentář
        :-o He? Co to? Jak to?! EMILE PERNOT JE ZPĚT!!! To první, co v zakaleném absintu cítím, je PELYNĚK! Ba co víc, ne jen nějaký náznak nebo závan pelyňku, ne ne ne, pelyňková BOMBA! Metám kotrmelce ve vzduchu a padá mi huba na zem, že tu před sebou mám skutečně pelyňkový absint z Emile Pernot. Okamžitě mi hlavou proběhly staré dobré absinty typu Sauvage nebo L'Authentique, byť samozřejmě La Fée Rose jejich kvality nedosahuje, ale ze současné produkce Emile Pernot je jim zdaleka nejblíž. V závěru aromatu je přeci jen ještě trochu těch nedostatků, které jsou (sakra hodně) patrny hlavně u všech ostatních absintů z této palírny. Anýzu samozřejmě po málu a vlastně tam nic moc dalšího cítit není. Možná nepatrný náznak sladkého ibišku, který byl použit pro barvení. Ale ten pelyněk, ten PELYNĚK! Škoda, že musím být objektivní, neboť z komplexního hlediska jde spíše o jednoduchý kousek... ale co, 17/20, protože pelyněk od Emile Pernot!

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Překvapivě plný počet.

Chuť
        15 /20
Komentář
        Hmmm, začínáme ovocnou sladkostí, která trvá velice dlouho, pak ale přichází mírný náraz v podobě mírně nepříjemných (a trpkých) dokapových (zase) tónů, ale naštěstí to není taková trága, protože, tradá, pelyněk i v chuti, resp. v druhé části včetně dojezdu. Samotný závěr, resp. konec je spíše kratší a vše příjemné se opět bohužel trochu vytrácí. Druhý doušek... jaj, ten nájezd je velice příjemně ovocný, nikoliv sladký. Trpkost je tentokrát slabší a pelyněk mocně bojuje, aby cokoliv nepříjemného zakryl. Ale hezky se snaží. :) Škoda toho dojezdu, kdy Artemisia Absinthium ztrácí síly. Další doušek... pelyněk tentokrát dobíjí i onu počáteční ovocnost, která mimochodem s největší pravděpodobností pochází ze zmíněného ibišku. Těžké hodnocení. Kdyby Emile Pernot vyladil destilaci a dával si pozor na frakce, a kdyby zároveň přidal o ždibec anýzu, šlo by o špičkový absint.

Celkový dojem
        8 /10
Komentář
        No, tedy. Jsem, mírně řečeno, u vytržení. Barva a louche jsou takové nic moc, ale chuť je velice v pořádku a aroma je dokonce špičkové. Ve snu by mě nenapadlo, že to bude zrovna rouge absint, díky kterému beru Emile Pernot opět na milost a jsem rád, že se vrací do mého absintového hledáčku.

Celkové skóre na základě hodnocení: 78.2 %

<< x >>

OfflineProfil Poslat soukromou zprávu