Recenze |
|
|
Recenzent Habu Datum 2024-11-11 Absinthe L'Absinthe de Gustave Verze Blanche Typ destilát Šarže 0524 Barva 9 /10 Komentář Ač blanche, tak mírný zelenkavý náznak tam je. Louche 8 /10 Komentář Převelice dlouhý nájezd! Mírné mlžení se dostavuje až někde ve druhé třetině přidávání vody. A louche se tvoří prakticky v celé sklence, ne jen v rezervoáru. I přesto se ale tvoří i olejová vrstva, která překvapivě drží poměrně dlouho. Finální hutnost je taktéž překvapivě silná, nicméně beztak trochu pokulhává. Poznámka k barvě Odstředěné polotučné (skim) mléko. Aroma 15 /20 Komentář Pelyněk, pelyněk, pelyněk. Artemisia Absinthium v celé své kráse. A navíc ta klasická odrůda, která je používána známou palírnou La Semilla. Ve slepé degustaci bych tento absint jasně zařadil do La Semilly. Kromě pelyňku mi ale v aromatu vadí navíc cosi rušivého, co vzdáleně připomíná dokap. Kromě těchto dvou prvků ve vůni vlastně nic dalšího není. Byť pelyňkově příjemné, tak hodně strohé. Hutnost 10 /10 Komentář Ano, hutnost tam je. Chuť 12 /20 Komentář No... tedy... první sekundy nepřinesly nic, vůbec nic! Pár takových absintů jsem zažil, ale moc jich nebylo. Když už konečně něco začne, tak je to ta méně příjemná složka z aromatu, ten dokap připomínající odér, po čemž se konečně ukáže ten opěvovaný pelyněk. A trpkost, přestože anýz ani fenykl nejsou skoro cítit, tak svou specifickou trpkostí se taktéž hlásí o slovo. Dojezd taktéž mizivý a navíc velice krátký. Aroma po prvním doušku je sice o poznání lepší, ale chuťově to je naopak ještě horší. Zase ten dokap. Určitě je to dokap. Až jsem se po polknutí druhého doušku trochu otřepal hnusem. Takhle zazdít absint s dobrým pelyňkem. U pelyňkové bomby to říkám nerad, ale tohle je na hranici pitelnosti. Celkový dojem 6 /10 Komentář Můj tip je, že tato nová palírna si z La Semilly obstarala nejen pelyněk, ale možná i protokol nějakého zajetého absintu, nicméně nový mladý palič byl příliš hamižný nebo zapomětlivý a neutnul prostřední frakci dostatečně brzy, proto ta dokapová pachuť. Na místě to chutnalo mnohem více, ale teď lituji zakoupení celé láhve. Sklenku sice vypiju, ale radost z toho vůbec mít nebudu. Celkové skóre na základě hodnocení: 70.0 % << x >>
|
|