Změnit velikost textu

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: La Sibylline
PříspěvekNapsal: stř 30. říj 2024 15:31:10 
Recenze

Obrázek

Recenzent
        Habu

Datum
        2024-10-30

Absinthe
       La Sibylline

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        Lot: 2524

Barva
        10 /10
Komentář
        Světle jasně zelená. Čerstvá, jako by šlo o absint minutu po barvení.

Louche
        9 /10
Komentář
        Louche začíná sice neurčitě uvnitř celého rezervoáru, ale následná olejová vrstva na povrchu je sakra silná, byť se stejnou silou také rychle mizí. Finální hutnost je ale překvapivě dostatečně mléčná, takže skóre je stále vysoko.
Poznámka k barvě
        Světle zeleno-tyrkysovo-opalinové mléko.

Aroma
        16 /20
Komentář
        Hm, nezvyklé aroma pro absint z La Semilly. Pelyněk není takřka cítit! Naopak anýz je výraznější, ale ne dominantní. Tipoval bych, že byly použity nesušené byliny, neboť aroma je takové zeleninovo-naťovité. Intenzita taktéž slabší. Nejde ale o nic nepříjemného! Naopak. Ta bylinková paleta tam jen, jen slabší a taková rozpačitá.

Hutnost
        10 /10
Komentář
        Totálka.

Chuť
        16 /20
Komentář
        La Sibylline začíná sametovou jemností, kterou posléze zadupe do země silná anýzovo-fenyklová trpkost, po čemž nic dalšího extra nepřichází. Veliké štěstí, že anýz nejde do hašlerkovitosti, byť má na hraně. Dojezd velice krátký. Druhý doušek je opět sametový a i další průběh kopíruje doušek předchozí. Ač na konci je už trochu zajímavější dojezd, připomínající kvetoucí yzop. To už je lepší! Už jsem se bál, že to bude nuda. I mi přijde, že dojezd, resp. aftertaste je taktéž delší. Stydlivá zelená víla. Třetí doušek je opět o něco lepší, yzopové tóny jsou nyní taktéž dominantnější. Těžké hodnocení, pokud se bude každý další doušek zlepšovat, tak ty poslední kapky budou atakovat plný počet. Na druhou stranu, je třeba zůstat objektivně realistický, La Sibylline je taková stydlivá rozcuchaná divoženka.

Celkový dojem
        7 /10
Komentář
        Zvláštní kousek. Z vůně a prvního doušku jsem nebyl vůbec nadšený, ale v polovině sklenky se přistihuji, že mě vlastně docela baví ta zlepšovací tendence. Nic pro strohé konzervy, ale zároveň taktéž nic pro ty, kdo se rád zaměřuje na tu, či onu chuťovou atributu. A odpůrci anýzu už vůbec, ti budou leda tak prskat. Za mě ale dobré.

Celkové skóre na základě hodnocení: 82.6 %

<< x >>

OfflineProfil Poslat soukromou zprávu