Změnit velikost textu
Právě je stř 09. črc 2025 21:42:25

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Pierre
PříspěvekNapsal: úte 24. čer 2025 14:46:08 
Recenze

Obrázek

Recenzent
        Habu

Datum
       2025-06-24

Absinthe
       Pierre

Verze
        Verte

Typ
        destilát

Šarže
        2025

Barva
        9 /10
Komentář
        Zelená s nádechem khaki. Je vidět, že výrobce si nedělal moc starost s filtrováním. Pierre sice průzračný je, ale na plný čistý počet to není.

Louche
        7 /10
Komentář
        Louche začíná neurčitě "všude" a poměrně dlouho je dosti průhledný, což se ale někde kolem poloviny mění a ve sklence se tvoří neprostupná mléčně zelená mlha, která nicméně ve finiši krapet ztrácí.
Poznámka k barvě
        Polotučné nažloutle zelené mléko.

Aroma
        13 /20
Komentář
        Aroma nezakaleného absintu bylo velice nadějné. Hutné, plné, silné. Nabádalo k takové té zkapalněné bylinkové esenci. Jenže během přidání vody se aroma paradoxně upozadilo. Intenzita klesla a do první řady se dostalo podezřele zeleninové aroma. Dokonce jsem si vzpomněl na Kyla. Vsadil bych si, že v tomto absintu byla alespoň část bylin nesušená. Snad jeden z prvních absintů, který voní lépe před přidáním vody. Zvláštní.

Hutnost
        9 /10
Komentář
        Hm, ano, ale ne z daleka plný počet.

Chuť
        15 /20
Komentář
        Vůbec první setkání s dutinou ústní je skutečně to zeleninové aroma, které se přetavuje do skutečně jednoduchého spletence absintových bylin, v jejichž závěru je silně výrazný fenykl. Velice krátký ocas. Dojezd je skutečně extrémně krátký. Druhý doušek je o něco příjemnější, nicméně jednoduchost zůstává. Pokud bylo cílem vyrobit jednoduchý absint na základě prostého receptu doktora Pierra Ordinaira, tak lze v klidu prohlásit, že úkol byl splněn. Jde skutečně o jednoduchý základ, ve kterém mi ale chybí lepší, resp. výraznější pelyněk. V dalším doušku jsou mírně patrné až mátové tóny, sem tam až připomínající jehličí... jako by to vzdáleně připomínalo jiný italský absint ze sousedství La Montagneuse. První doušek mě sice nějak extra nepřesvědčil, ale každým dalším douškem se nachytávám, že mi to vlastně docela jede. Jednoduše svěží, strohé, ale svým způsobem uspokojující.

Celkový dojem
        7 /10
Komentář
        Závěrem, díky nadějnému aromatu nezakaleného absintu jsem čekal víc. Dostal jsem sice míň, ale přesto se nezlobím, protože jde o velice pitelný absint. Nejde zdaleka o nic světoborného a dovedu si představit, že absintové konzervy by možná daly i vyšší hodnocení. Jednoduchý standardní absint s nepatrným nádechem travnatosti. Jsem rád za celou láhev? Ano. Koupil bych si další? Spíše ne.

Celkové skóre na základě hodnocení: 72.4 %

<< x >>

OfflineProfil Poslat soukromou zprávu