Toto téma bude specifické. Nejvíce se nejspíše bude podobat témě "Představujeme se" z důvodu, které vám nyní osvětlím. Idea je následující:
V tomto vlákně si každý (aktivní) člen vytvoří svůj vlastní (a jediný) příspěvek, ve kterém na začátku napíše kdy s absintem začal, resp. k jakému datu (cirka na roky přesně) se váže jeho první absintová (Absintová! - žádný Hill a podobné patoky) zkušenost a následně připojí dva seznamy. První bude čistě abecední výpis všech druhů absintů, jež doposud ochutnal. Druhý pak bude osobní TOP 3 z těchto absintů. (Následující idea je taková, že bych následně data průběžně zpracoval a udělal nějaký statistický výstup...)
A proč pouze jeden příspěvek? Aby se nám vlákno zbytečně neroztahovalo přes x desítek stránek, bude pružné. Tzn. že pokud ochutnáte nějaký nový absinthe, nebo se Vám preference změní a bude chtít změnit pořadí TOP 3, jednoduše svůj příspěvek zaktualizujete a jeho konci přepíšete datum na aktuální.
Bude to takový náš malý nápojový archiv. Snad se myšlenka uchytí.
Mustrem nechť je můj (první) příspěvek:
A nyní, první statistický průzkum!TOP 3 Absinthemafia
k 12. prosinci 2010
1. - 2.
St. Antoine a L'Ancienne
3.
Jade Verte Suisse 18981. - 2. St. Antoine, L'Ancienne (10b.)
3. Jade Verte Suisse 1898 (7b.)
4. - 7. Berthe de Joux, Duplais, La Clandestine, Eichelberger (6b.)
8. Medow of Love (5b.)
9. Jade Edouard (4b.)
10. Mansinthe (3b.)
11. - 13. La Fee XS Francaise, Brevans H.R. Giger, PF 1901 (1b.)
Za každou první pozici byly body tři, druhou dva, třetí jeden. Podtrhl jsem, sečetl jsem, máme výsledek.
Problém tohoto žebříčku je ten, že zdaleka ne všichni pili všechny umístěné absinty a tak se výsledek zkresluje na základě absence zkušenosti s daným absintem.