Mnemonic píše:
kamamura píše:
Baví mě míchat koktejly pro návštěvy, nakoupil jsem spoustu lahví všeho možného, baví mě, když to lidem chutná (dřív jsem jim servíroval drahé rumy, ale došlo mi, že to člověk bez praxe prostě neocení).
Na nějaké akci míchal kamarád kokteily (osobně jsme spíš na pivo a případně sklenku něčeho ostřejšího). Ale jeden mě fakt zaujal, základem myslím bylo šampaňské a a whiska. Nevíš co to bylo? Když usnul, tak jsem si míchal sám ze všeho co zbylo a ani zdaleka to nechutnalo tak dobře, nicméně funkce zůstala zachována

Šampaňské se dobře míchá s koňakem (brandy), viz třeba tato klasika:
https://www.diffordsguide.com/cocktails ... e-cocktailExistuje i věhlasný koktejl "Death in the afternoon" připisovaný Ernestu Hemmingwayovi, což je v podstatě klasicky připravený absinthe, jen se místo vody použije ledově chlazené šampaňské (výsledek by měl být kalný).
S whisky nebo bourbonem existuje taky hromada variací, většinou ještě s kostkou cukru/sirupem a Angostura bitters plus s nějakým likérem.
EDIT - možná ale myslíš koktejl "Bonnie Prince Charlie", což je směs 4 dílů sektu (špampaňského) a 1 dílu Drambuie, což je likér vyrobený z whisky, medu a koření.