Velice zajímavé čtení, děkuji za objasnění rozdílů ve výrobě ne-absinthů, půl-absinthů a absinthů.
Martin píše, že konečná filtrace už je (více-méně) nedůležitým krokem a mě by naopak zajímal samý začátek tohoto procesu výroby a tím je použitý líh.
Jaký je ve rozdíl mezi obilným líhem nebo vínovicí v konečném produktu (teším se až porovnám Amave starší a současné) ?
Co si mám představit pod pojmem obilný líh, je jedno jestli pro výrobu absinthu použiju žito, ječmen, nebo něco jiného (pokud ano, tak by se zde dalo velice zajímavě experimentovat) ?
Pak by mě zajímalo jak musím dbát na kvalitu prvotního lihu, však to budu destilovat ještě jednou
Co třeba ty Martine, vyrábíš si ho radši sám (pro max kvalitu) nebo zde šetříš čas a klidně ho někde koupíš ?
A pokud jde o maceraci u našeho oblíbeného pravého absinthu, macerujeme doopravdy v 96% líhu nebo je zde také možné experimentovat s poměrem %lihu / čas.
Díky všem za objasnění v tomto pro mě velice zajímavém vlákně a pokud jsem něco napsal nesrozumitelně tak se omlouvám, jsem začátečník