Ahoj všem

Moje jméno je Dan a konečně jsem se zde také zaregistroval.
Moje první zkušenost s pravým absinthem se datuje do r. 2017, kdy jsem zjistil, že v mé oblíbené čajovně v Českých Budějovicích začal majitel prodávat i absint a domluvil jsem tedy degustaci, společně se spolužačkou z VŠ a paní profesorkou, se kterou jsme se spřátelili právě během rozličných degustací v předmětu zbožíznalství
V té době jsem ani nevěděl, že se absinth ředí vodou a jak se vlastně pije. Je škoda, že už si plně nepamatuju, co vše jsme tenkrát ochutnávali, ale bylo to myslím 5 vzorků a pamatuji si La Grenouille od Žufánka a také Jade 1901. Tato první zkušenost pro mě byla pozitivní (ne pro všechny přítomné

) a absinth mi chutnal. Zalíbil se mi také rituál popíjení a pohnutá historie absinthu.
Asi rok poté jsem si objednal se záměrem investice první lahev, a to La Grenouille (když šly do prodeje poslední lahve v r. 2018). Od té doby jsem však absinth ochutnal jen příležitostně a nijak zvlášt se o něj nezajímal. Můj původní investiční záměr jednou lahev prodat s pěkným ziskem se však změnil a raději ji plánuji vypít.
Až nyní se něco ve mně vzbudilo (možná i snaha dát večerům nový rozměr a neochutnávat jen pivo

) a najednou jsem začal pročítat zdejší diskuze a recenze, okukovat na bazarech všechny možné lahve, které jsem promeškal a už nejsou k dostání ze zásob, číst o historii absinthu a plánovat koupi první fontánky , sklenic a dobrých lahví k pití i archivaci
Jinak mne zaujala i zmínka o soukromých degustacích se zdejšími matadory, takže pokud by to někdy vyšlo se připojit, byl by to fajn zážitek
Díky a mějte se