Absinthe a Gothic
- Jenda
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: St.Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Absinthe a Gothic
Tak dovolil jsem si založiti toto určitě interesantní téma.
Osobně jsem nikdy moc dobře nepochopil proč tento styl je tak spjat s absinthem. Ovšem má to svá pozitiva, u mě byla nejdřív muzika a přez ní jsem se dostal k absinthu (ovšem zprvu k czechsintu).
Takže, kdo všechno tu posloucháte gothic rock a podobné směry?
A další otázka k zamyšlení: Myslíte si, že je gothica nějak spojena s absinthem a proč?
Jinak já osobně poslouchám všechno, ale jako srdcovky mám Sisters of Mercy. Jinak Lacrimosa, XIII. Století, Bauhaus, The Mission a další....
Osobně jsem nikdy moc dobře nepochopil proč tento styl je tak spjat s absinthem. Ovšem má to svá pozitiva, u mě byla nejdřív muzika a přez ní jsem se dostal k absinthu (ovšem zprvu k czechsintu).
A další otázka k zamyšlení: Myslíte si, že je gothica nějak spojena s absinthem a proč?
Jinak já osobně poslouchám všechno, ale jako srdcovky mám Sisters of Mercy. Jinak Lacrimosa, XIII. Století, Bauhaus, The Mission a další....
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absinthe a Gothic
Díky za nahození tématu, doufám že vás gotiků tu bude povícero a diskuze pokvete. Já poslouchám něco úplně jiného, takže o gotické hudbě a kultuře nevím naprosto nic.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Taktez jsem nikdy nemel co docineni s goth hudbou, natoz pak kulturou... ja posloucham prakticky vsechno od klasiky, pres etno hudbu cinskou a japonskou hudbu az po grunge a stoner rock, kterej je u me na prvnim miste...takze pres hudbu nebo zivotni styl sem se k absinthu nedostal...lakal me jako lihovina...a cim vic sem se o nem dozvidal, tim vic me lakal... 
Omnia mea mecum porto.
- Jenda
- Kontaktovat uživatele:
Tak koho by absinth nelákal jako lihovina
A pokud se tu najde někdo podobně zaujatý či by rád poznal gothic, tak v sobotu bude:

V tomhle jsme si hodně podobní...a cim vic sem se o nem dozvidal, tim vic me lakal..
A pokud se tu najde někdo podobně zaujatý či by rád poznal gothic, tak v sobotu bude:

-
Lecco
Tak hudebně se určitě shodneme, nejradši mám XIII.Století, na Bauhaus jsem začínal, Sisters of Mercy, Christian Death, Joy Division, London after Midnight..ale mám rád i vážnou hudbu, miluji opery, a nemám nic ani proti českému punku nebo některým metalovým skupinám.Jenda píše:Tak dovolil jsem si založiti toto určitě interesantní téma.
Myslím, že poprvé jsem se o Absinth začal zajímat až po poslechu písně z mého podpisu (menší vsuvka pro posluchače třináctky-v posledním klipu Katakomby pije XIII.Století Metelkův (ne)absinth, ale ani rituál s vodou v klipu neuvidíte).
Myslím si, že jak absinth, tak gothická subkultura mají jakési "tajemné" kouzlo, které z nich činí něco zvláštního, a proto jsou často spojovány
- Jenda
- Kontaktovat uživatele:
Lecco: Jo Absinth z alba metropolis je taky moje oblíbená písnička.
Klasiku si také rád poslechnu (mám rád Wagnera).
A je fakt, že jak absinth, tak gothica mají společný jakýsi nádech dekadence až extravagantnosti...
Klasiku si také rád poslechnu (mám rád Wagnera).
A je fakt, že jak absinth, tak gothica mají společný jakýsi nádech dekadence až extravagantnosti...
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Karel Gott?Martin píše:Já poslouchám něco úplně jiného,
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
lol!Karel Goth...
Jinak díky za založení tématu, které mě také zajímá, sice ne z pozice coby goth příznivce, ale z pozice zvědavce, proč vlastně goth + absinthe?
Něco málo k mému vkusu. Sám se k žánru goth nekloním. Z výše zmíněných mi něco říká pouze Bauhaus, ale o ostatních jsem nikdy neslyšel. Na druhou stranu, mí oblíbení Einstürzende Neubauten, NIN, Ministry, nebo Crime+City Solution nebudou od Vašich kolegů tak moc vzdáleni.
A proč tedy goth & absinthe? Zadržte mě, jestli se budu nějak hodně vzdalovat pojmu goth!
Takže se ještě jednou omlouvám všem, kterých se výše psaný text netýká!
- Moderní absinthe chutná moderně.
- tombik
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
No osobne jsem jakesi gotice propapadl nekde v obdobi puberty, srandy typu opratka vysici v pokoji a tak. Bylo to v dusledku seznameni se s Lacrimosou a SoporAeternus. Taky mam rad Joy Division ale tady moje oblibena hudba ktera by se asi do toho supliku dala zaradit konci.
Momentalne preferuju klasiku, prevazne Beethovena a symfonickou tvorbu vubec. Mozna ze za goth by se dala povazovat i ma oblibena skladba castecne od Mozarta jiste vite ze myslim Requiem...
Jinak takhle bezne kdyz nemam zajem vyslovene si sam posedet a odpocinout tak posloucham prevazne Crustcore, grindcore nebo crust-punk a rockovejsi zalezitosti (Paradise Lost a podobne). Obcas zavzpominam na leta kolem mych 14ti kdyjsem poslouchal jungle a DnB pripadne nejake elektro jako Kraftwerk
. A obcas, obvlast ted vzpominam i na leta kdy jsem byl o dost madsi a miloval jsem hudbu Michaela Jacksona...kterou ostatne posloucham rad skoro vzdy i ted.
Jinak spojeni goth a absinthe. Myslim ze v ghot stylu nejde ani tak o tu vyloucenost nebo zakazanost ale o poesii a umeni. Takze zde bych videl to spojeni. Samozrejme ze dekadence v tom bude taky. Ale to bude spis duvod proc tohle piti vyznavaji "METLY" coz zase moc nemusim.
Momentalne preferuju klasiku, prevazne Beethovena a symfonickou tvorbu vubec. Mozna ze za goth by se dala povazovat i ma oblibena skladba castecne od Mozarta jiste vite ze myslim Requiem...
Jinak takhle bezne kdyz nemam zajem vyslovene si sam posedet a odpocinout tak posloucham prevazne Crustcore, grindcore nebo crust-punk a rockovejsi zalezitosti (Paradise Lost a podobne). Obcas zavzpominam na leta kolem mych 14ti kdyjsem poslouchal jungle a DnB pripadne nejake elektro jako Kraftwerk
Jinak spojeni goth a absinthe. Myslim ze v ghot stylu nejde ani tak o tu vyloucenost nebo zakazanost ale o poesii a umeni. Takze zde bych videl to spojeni. Samozrejme ze dekadence v tom bude taky. Ale to bude spis duvod proc tohle piti vyznavaji "METLY" coz zase moc nemusim.