Den 40.
Barva se od posledního snímku nezměnila. Stále je "zelená". Sice rozhodně méně zelená než na počátku, ale přece.
Za jak dlouho by měl být absinthe na denním světle komplet hnědý?
Absinth Devil
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absinth Devil
Kruci, je pravda, že tvůj vzorek má skutečně lepší barvu!Tuvy píše:Dneska jsme se tam stavili, přesně u toho okýnka chutnali. Devilu jsem si jen "cucnul" zatímco jsem si užíval Toulouse Lautrec a v tu danou chvíli mi přišel příliš "ostrý". Louche ale byl dost jiný, než máte vy na obrázcích. Zkusím přiložit fotky.
Mimochodem, bylinka v láhvi je yzop.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 989
- Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absinth Devil
To by mě taky docela zajímalo. V jedné sekci se tady řešila barva Bairnsfatheru Bitter, který si drží zelenou barvu, přestože by měl být 100% přírodní. Z vlastní zkušenosti ale vím, že Bairnsfather hnědne, ale poměrně pozvolna. V práci máme 1,5l lahev Bittera, která tam stojí skoro 2 roky. Oproti "čerstvým Bairnsfathrům" je výrazně nahnědlý. Sice ne tolik jako je třeba St.Antoine, ale poměrně výrazně.Habu píše:Den 40.
Barva se od posledního snímku nezměnila. Stále je "zelená". Sice rozhodně méně zelená než na počátku, ale přece.
Za jak dlouho by měl být absinthe na denním světle komplet hnědý?
-
Alchymista
- Aktivní pijan
- Příspěvky: 62
- Registrován: sob 02. kvě 2009 13:17:25
- Oblíbený absinthe: Jade, St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absinth Devil
Pokud Devil louchuje tak, jak je to na Habuově fotce, tak je tam anýzový koncentrát. Destilovaný anýz takto hustě nelouchuje. Jediná vyjímka je ouzo či anýzovka obecně, která je destilovaná z opravdu velkého množství anýzu. V absintových receptech je asi 3x míň anýzu než v anýzovkách. No ale Cami je "slavné" svou sterilní chutí, kdy jsou všechny absintové byliny přehlušeny anýzovou chutí, takže oni možná ve skutečnosti dělají anýzovku s příchutí absintu 
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absinth Devil
Jo, bude to tak. :-/ Vypadá to na "nekalou" hru likérky Cami, na kterou jsem nejen já skočil. Nicméně pitelná alternativa to je.Pokud Devil louchuje tak, jak je to na Habuově fotce, tak je tam anýzový koncentrát. Destilovaný anýz takto hustě nelouchuje. Jediná vyjímka je ouzo či anýzovka obecně, která je destilovaná z opravdu velkého množství anýzu. V absintových receptech je asi 3x míň anýzu než v anýzovkách. No ale Cami je "slavné" svou sterilní chutí, kdy jsou všechny absintové byliny přehlušeny anýzovou chutí, takže oni možná ve skutečnosti dělají anýzovku s příchutí absintu
- Moderní absinthe chutná moderně.