Froggg

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Re: Froggg

Příspěvek od Froggg »

Adigal: Jo, ty změny povolání jsou dány tím, že studuju dálkově a to se zaměstnavatelům nehodí, jak jsem začal chodit do školy nebo na zkoušky, bylo zle, ačkoliv na pohovoru slibovali, jak to bude bez problémů...

A co se týče punkáčů na škole, na fakultě jich máme docela dost, jeden kamarád punkáč učí fyziku, další dva kámoši jsou skinheadi a jeden učí češtinu a dějepis na střední a druhý je doktorandem na vysoké škole na katedře fyziky. Takže alternativa dnes má ke vzdělání a vzdělávání poměrně blízko, proč tomu tak je, to v současnosti zpracovávám ve své bakalářce. Mimochodem do září na naší fakultě přednášel i Štěpán Málek, zpěvák kapely NVÚ.

Tibro: Ano :)
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Vitej
Omnia mea mecum porto.
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

Froggg píše:Adigal: Jo, ty změny povolání jsou dány tím, že studuju dálkově a to se zaměstnavatelům nehodí, jak jsem začal chodit do školy nebo na zkoušky, bylo zle, ačkoliv na pohovoru slibovali, jak to bude bez problémů...
To se u dálkového studia divím. Potkávám dost lidí studujících prezenčně a při tom pracují. Někteří blázní dokonce na plný úvazek. Sám mám poloviční a denní studium a není moc problém se domluvit. Ale spíš je to sebevražedný přístup studenta, řekl bych. Pak ten čas utíká rychleji než voda.
Froggg píše:Takže alternativa dnes má ke vzdělání a vzdělávání poměrně blízko, proč tomu tak je, to v současnosti zpracovávám ve své bakalářce.
Tak tu práci bych si rád potom přečetl, až bude hotová :)
Sudlice
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sudlice »

Je dobře, že ses po čase pročítání rozhodl zapojit, tak vítej ! :)
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Vítej
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Adigal:
To je asi i o oboru, kde se pohybuješ a na jakou firmu natrefíš. Já našel pochopení pro studium od zaměstnavatele až teď ve školství, ale také se obávám, že to nebude trvat věčně a když řeknu, že bych chtěl studovat dál, tak už mi to jen tak neprojde. Řeknou mi třeba, že současný dosažený stupeň vzdělání mi postačuje pro mojí pozici a tudíž další studium už je jen v rámci mého zájmu a tak ať se podle toho zařídím... Tak to tedy prý údajně chodí...

Mě tak napadlo... Kolik Vás tu je, co děláte něco, co by se dalo označit jako umění? Jednak mě to zajímá z toho symbolického důvodu ve vztahu ke známým historickým postavám - pijanům absintu, ale druhák si teď v lednu budu kupovat novou kejtru tak už jsem zase začal docela cvičit, jak jsem na ní natěšenej a kdyby tady bylo muzikantů víc a sešli bychom se, mohli bychom si někdy zkusit trochu zajamovat při dobrém absintu :) A věnuje se tu třeba někdo psaní prózy či poezie nebo třeba malování či focení? Já mám tu kytaru a fotím, ale obojí jen pro svojí radost, zatím necítím, že by se bylo čím chlubit :-D

Tak co, jsou i dnes mezi absintisty umělci?
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Umělec nejsem ani zdaleka... ale hrál jsem na housle (8 let), kytaru (jednostrunný hráč), klavír (2 roky), bicí (2 roky), fujaru a foukací harmoniku. Na nic z toho ale neumím pořádně ani jakkoliv prezentovatelně. Pak jsem během ZŠ a SŠ kreslil, převážně kresbu tužkou/propiskou, hlavně studie tváří, anatomie atp. Psát poezii jsem zkoušel maximálně jako "liebensbrief" a v tom opravdu nejsem dobrý. Próza mi jde líp, ale spíš umím napsat stylisticky dobré odborné texty, než cokoliv uměleckého. Odjakživa jsem byl umělecky pasivní až teoretický, tzn. na vysokou jsem pokračoval nejdřív rok a půl teoreticky studovat hudbu, teď ale raději studuji teoreticky film. Tolik k mému absintovém umělectví. :think
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

O Tvůj profil už jsem zakopl někde na ČSFD, poutavé čtení to bylo :) Tys toho zkusil docela dost, koukám :) A s tím, uměním nebo neuměním bych to nehrotil... Spoustu věcí, které se za umění oficiálně vydávají, mi příjdou velmi neumělecké. Teď mi tedy jde opravdu o to Vaše malování, kreslení, zpívání, hraní, psaní, skládání, tvoření, i přesto, že byste to pod tíhou těžké sebekritiky neoznačili jako uměleckou činnost ;)
Ještě k té kytaře a jednostrunnému hráči. To jsi se opravdu věnoval té technice hraní na jednu strunu, nebo tím myslíš něco jiného? Viděl jsem to na pár videích, ale neznám nikoho, kdo by se tomu skutečně věnoval.
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Froggg píše:O Tvůj profil už jsem zakopl někde na ČSFD, poutavé čtení to bylo :)
Profil jsem tvořil nedávno, jsem rád, že se líbil. Snažil jsem se tam vměstnat i propagaci absintu a myslím, že celkem zdárně, protože už mi psali dva, doposud absintem nepoznamenaní lidé, jestli bych jim nemohl zprostředkovat zkušenost. :-)

Dost zkusil, ale u ničeho nevydržel dostatečně dlouho, resp. s dostatečným zápalem a pílí se zlepšovat, takže jak říkám, nic prezentovatelného. Jakž takž by šlo to kreslení, viz. příloha, to je někdy z roku... 2008-9, myslím. Od té doby jsem tužku v ruce nedržel. Ani jsem nikdy ten obrázek nedokončil (foceno mobilem; teď v poměrně špatných světelných podmínkách.)
Froggg píše:Ještě k té kytaře a jednostrunnému hráči. To jsi se opravdu věnoval té technice hraní na jednu strunu, nebo tím myslíš něco jiného? Viděl jsem to na pár videích, ale neznám nikoho, kdo by se tomu skutečně věnoval.
To znamená, že se vykašlu na struny G, D, A, E. Podladím E tak, aby mi pěkně harmoniky znělo s H (tak o tón až dva níž, mám pocit, že to ani není nějaký konkrétně daný tón, subjektivně mi to ladí) a pak si brnkám na dvě struny zároveň. Akordy mi jsou prachobyčejná zmáčknutí celého pražce. Občas přidávám nějaké disonance a hraju si s tóny. Což platí i pro to "jednostrunné" hraní. Moje hra na kytaru spočívá více méně v tom, že prostě sedím, přemýšlím a u toho za sebe ve velmi, velmi volném tempu řadím různé tóny a hraju si s harmonií, disonancemi a souzvuky... těžký minimalismus, nic umělecky prezentovatelného.

Ad umění/neumění. Je nutno akceptovat, že dnes již na umění nestačí pouhá dovednost. O umění se snaží každý druhý, internet je zaplavený fotkami, obrázky, psaním. Drtivá většina jsou z toho sračky. Resp. uměním je naprosté minimum. To, že někdo nakreslí technicky dokonalý obraz bylo prvkem umění v renezanci, kdy na tuto zábavu mělo čas tak půl procenta (a i to přeháním) populace. Dneska už je třeba mnohem sofistikovanější formy umění, které silně závisí na kontextu a autorství. Kde dřív stačil um, dnes je třeba umě pracovat s okolnostmi, jménem a významy. Umělecky dokonalá (ve smyslu dovednosti) díla dnes tak maximálně spadnou do sekce kýče... je třeba progrese, inovace a rebélie. Proto ty degradující neumělecké abstraktní umění. Dovednost už nestačí. Po klasicismu už nebylo kam jít, došlo se k vrcholu, proto se muselo začít "od znova". Odtud moje oblíbené anglické destroy - erase - improve.

Postupně, už jen kvůli praktickému zkoušení teoretických znalostí ze školy, se chci dostat k fotografii a videu. Ale k fotografii člověk potřebuje kvalitní foťák a k videu dokonce herce (a každý kdo zkoušel dělat umělecké houm video ví, že to stojí za hovno). Takže to je spíš takový plán do budoucna. :-)

Apropo, co se týče tvořivosti členů, máme tu už na to vlákno - TADY.
Přílohy
DSC00545.png
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Sudlice
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sudlice »

Tak já už budu odpověď na Frogggovu otázku směřovat do tématu o vlastní tvorbě absintistů....
Odpovědět