Absinthe original

Bylinné maceráty, které můžou připomínat absint, ale pravým absintem nejsou.
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Re: Absinthe original

Příspěvek od Blackhawk »

Habu: dobry, akorat skoda ze nemuzu dat "to se mi libi"
Alchymista
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: Jade, St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alchymista »

Včera večer jsem se překonal, a nalil si po dlouhé době skleničku Absinthe Original (láhev koupena v červnu 2010 v Praze na Můstku) abych udělal recenzi. Další skleničku si ale už nikdy nenaleju a zbytek láhve dám někomu na přepálení.

Absinthe Original je pravděpodobně nejhorší macerát, jaký jsem kdy pil. Je sice o krapet lepší, než jakékoliv barvítko kvůli své barvě a slabé přírodní vůni, ale mezi maceráty je to průser. Bairnsfather je vedle něj extra třída a lepší je i Absinth 35 od L'oru (včetně nepovedené ďábelsky hořské šarže!).

Slušně řečeno mě sere, jak si můžou dovolit takové klamání zákazníka a nazývat to Absinthe Original! Všechny české maceráty se aspoň drží čecháčkovského označení absinth, což znalcům hodně napoví, ale tady je to jiné. Absinthe Original není v žádném případě původní absinthe a hlavně není vůbec dobrý absinthe. Výrobce La Boheme se jen veze na doznívající vlně jejich UK hajpu z doby, kdy v Anglii byly jen barvítka v podobě Hillsu. V dnešní době jsou s tímto produktem mimo.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Majitelé české verze stránek absinthe original na facebooku jednak odstranili můj příspěvek a zároveň zakázali přidávání komentářů na stránkách. Nahlásil jsem stránky coby podvodný obsah.

Pokud chcete podpořit snažení zatopit těmto zlodějům a podvodníkům (a máte-li i účet na facebooku =) klikněte zde, abyste se dostali na českou verzi stránek absinthe original a po levé straně v dolní části klepněte na Nahlásit Stránka a zvolte podvodný obsah. Čím více podnětů přijde, tím lépe. Je to sice bonzácká činnost, ale v tomto případě jde o boj ohněm proti ohni a to mně zas tak moc nevadí.

Děkuji za podporu!

Chystám komentář na anglickou verzi, kde jsou komentáře ještě povoleny. :geek:

EDIT: ...kdybych si nepletl strany, tak bych napsal rovnou, že bonz odkaz je na levé a nikoliv na pravé straně. ;)
Naposledy upravil(a) Habu dne sob 22. led 2011 16:53:04, celkem upraveno 1 x.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

jen opravim...je to na leve strane :geek:
Omnia mea mecum porto.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Z dlouhé chvíle si pročítám absinthe faq na stránkách absintheoriginal.cz a hele ho, opět kopírování mých textů!

Po zkopírování mých popisků k fontánám došlo i ke zkopírování textu o samotné výrobě St. Antoine! Můj původní text:
S odkazem na naše motto „100% přírodní produkty“ jsme absint připravili pouze z přírodních ingrediencí. Základ tvoří velejemný obilný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují vybrané byliny a koření. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát. Do takto vzniklého destilátu přidáme další díl bylin, které dodají absintu specifickou barvu a ještě více umocní již tak mocné aroma a chuť.
A jejich kopie:
Absinthe Original - proč se k němu tisíce zákazníků stále vracejí?

Odpověď není "Absinthism" - termín používaný na začátku minulého století označující závislost. Odpovědí je nejvyšší kvalita - unikátní složení kvalitní vody, velejemného obilného líhu a nejkvalitnější byliny. Základ všech absinthů z řady Absinthe Original tvoří velejemný obilný líh, ve kterém se po přesně stanovenou dobu macerují kvalitní vybrané byliny. Po maceraci dochází k destilaci, ze které vznikne čirý destilát, do kterého přidáme další díl bylin, které dodají absintu specifickou barvu a ještě více umocní již tak výrazné aroma a chuť.
Slovo od slova :(

Štve mě, že firma, která má doménu Absinthe Original vyrábí neoriginální absinth (proč tedy nepoužívají Absinth Original) a používá okopírované texty jejich vlastní konkurence! Texty jsou hodně důležité, dávají mi práci a přemýšlím nad nimi. Navíc vyhledávače je berou jako duplicitu a mohou v některých případech poškodit i mě, jakožto jejich tvůrce!

La Boheme, už toho prosím nechte a vymyslete něco originálního!
Přílohy
absinthe_original.png
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

A další, tentokrát můj text ke druhé šarži St. Antoine, ve které se bohužel objevil sediment:
Absinth a sediment, proč je v absinthu sediment?

Veškeré výrobky řady Absinthe Original jsou připraveny pouze z přírodních ingrediencí. Pro výrobu používáme velejemný obilný líh, ve kterém se po několik dní macerují byliny. Tento výsledný macerát je destilován a následně jsou do něj přidány barvící byliny, tvorba sedimentu je tak zcela přirozeným jevem takto přírodně barveného absintu. Není to v žádném případě vada nápoje, ale důkaz přírodního původu. Chemicky obarvený absint se vám totiž opravdu nezakalí... Tento sediment se při důkladném protřepání lahve opět rozptýlí.
Ten tučný text už na našich stránkách není, protože od druhé šarže jsme filtraci dobře vychytali a sediment se tvoří už jen neznatelně. Ale i tak je vidět, že nás sledují opravdu pečlivě a stihnou okopírovat co se dá :(
Odpovědět