Froggg

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Re: Froggg

Příspěvek od Froggg »

Slovi, či kdo, mě žádal o ukázku fotek fortifikací, včera jsem čistil paměťovku, tak jsem narazil na některé fotky Josefova, není to žádné umění, často by to chtělo dost zásahů, třeba odpadkovej koš na tej jednej fotce ja zralej na uříznutí, některé jsou kontrastně podrážděné, ale tak dokumentárně snad fotky poslouží.
Kuk!

Časem sem hodím snad ještě Prahu, Olomouc a Terezín.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

vážení, mám na Vás několik dotazů. Chystám se v létě na dovolenou do Francie, podívat se na pevnost Neuf - Brisach, vrcholné to dílo génia fortifikací Sebastiena Vaubana. Pojedu tam autem přes Sttutgart, takže se chci stavit ještě v Zuffenhausenu v muzeum Porsche. První otázka je pro ty, kteří znají poměry v Německu. Dá se v Německu domluvit bez problémů anglicky, nebo je to jako u nás, že všichni se anglický učí, ale nedomluví se skoro nikdo? A další otázka, dá se na trase Hradec Králové - Sttutgart - Neuf - Brisach koupit nějaký absinthe, který stojí opravdu za to a u nás se třeba i nesežene nebo jen velmi těžko? A celkově na území Francie nějaká lahvinka, která stojí za koupi? Absinthe zahraniční výroby nemám téměř vůbec vyzkoušený, takže si nechám rád doporučit.

Dík za info!
Dan
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Mansinthe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dan »

Podle mých zkušeností se v Německu anglicky nejen učí, ale i to umí použít :) (a to nejen lidi z mladší generace), takže komunikace bych se nebál. To ve Francii, pokud neumíš francouzsky, to bude asi větší oříšek...
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Tak ona ta lokalita, kam směřuju, je při hranicích a víc do vnitrozemí moc neplánuju cestovat, tak snad se to nějak zmákne s tou angličtinou, přeci jen Neuf - Brisach je turistická destinace, takže snad angličtinu zvládnou. Ale pořád se snažím na cestu zlákat někoho, kdo umí německy nebo francouzsky.

Jo a jedu s přítelkyní, takže pokud to někdo trochu znáte v těchto místech, budu rád i za typ, kam se vyplatí podívat, aby to zaujalo i ženštinu, páč ona sice statečně snáší moje potřeby, jako muzeum Porsche, nebo právě pevnost, ale co si budeme povídat, že by zrovna ležela v knihách o fortifikacích, to opravdu ne :) Takže bych rád, aby tam bylo něco i vyloženě pro ní.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Fíha, Neuf-Brisach vypadá hodně zajímavě! :shock: To bych si měl někdy udělat turistický výlet. ;)

Nu, vzhledem k tomu, že muzeum Porsche asi nevynecháš, tak asi nemá cenu tě lákat do Heidelbergu. ;)

Jinak absint se dá koupit v Heilbronnu, je tam Vom Fass - tu. I když v podstatě tam točí pravděpodobně to samé, co Vom Fass v Praze, ale je to absint.

Anglicky se v Německu domluvíš. Pokud nejsi zrovna v nějakém vidlákově, tak Němci anglicky rozumí. Ale na turistickou oblast ve Francii nespoléhej. Tuhle oblast neznám, takže nemohu posoudit, ale Francouz "neumí" anglicky ne proto, že by byl tak natvrdlej, ale protože mu to jeho francouzská hrdost prostě nedovolí. Takže pokud jsou v Neuf-Brisachu nějací patrioti, tak se začni učit základní francouzské fráze. :ugeek:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

ve francii mluví anglicky snad jen ti černoši co se turistům snaží prodávat všelijaké kraviny 8-) . Francouzi nechcou mluvit(a rozumět)anglicky-to je taková všeobecná poučka, která víceméně platí ale záleží hlavně na koho narazíš.... Je to něco jako, že v Ostravě lidi nesnáší pražáky(a naopak) 8-) -obecně to platí ale pokud je někdo z Prahy a narazí na mě, tak nemám žádný problém(jsem takový anglicky mluvící francouz v Ostravě :bandit ).... Ono taky záleží na situaci- když ti náklaďák přejede nohy, tak oni se tě asi zeptají anglicky jestli jseš pojištěný :lol:
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Já je chápu, že se nechtěj učit anglicky, je to stejný, jako když spousta Čechů má odpor k němčině či ruštině, pokud je to fakt taková mizérie, jdu pro francouzskej slovník :) Všichni známí, co ve Francii byli, si vystačili s lámanou angličtinou, ale většinou byli v Paříži a okolí a tam je to asi taky něco jinýho.

Habu: Heidelberg je bohužel už docela z ruky :( A Heilbronn bohužel taky... Tak nějak výhledově bych to viděl na návštěvu měst Sttutgart (Muzeum Porsche), Breisach (bývalá pevnost, ale už z ní nezbylo skoro nic), Neuf - Brisach (naopak velmi zachovalá pevnost), Mulhouse (ZOO), Belfort (Pro změnu zase pevnost, tentokráté fortová) a pak asi Basilej. Chtěl bych i Besancon, ale to už je zase dost z ruky. No a jak zpátky, to zatím vymyšlený nemám.

Co se týká pevnosti Neuf - Brisach, je to jednak ono vrcholné dílo otce francouzské školy barokního pevnostního stavitelství, za druhé je ale velmi zachovalá a hlavně velmi přístupná. Například Josefov je taky poměrně dost zachovaný, ale celá kontreskarpa, tedy vnější zeď hradebního příkopu, je ubouraná, až na jeden krátký úsek. A tak možná z 80% jsou hradební příkopy Josefova návštěvníkům nepřístupné a chátrají. Neuf - Brisach je oproti tomu dobře udržovanou a přístupnou pevností.

Zrovna minulý víkend jsem byl udělat revizní prohlídku Josefova, jak po obvodu pevnosti, tak podzemí a s místním člověkem je to teď přístupnější než v posledních letech, tak kdybyste někdo měl zájem o prohlídku pevnosti, můžeme něco uspořádat. Já se chystám někdy v nejbližších dnech ještě na prohlídku původní pevnostní kanalizace, ale to už není pro každého, některé úseky vyžadují lepší žaludek :)

U těch francouzských či německých absinthů nemáte nějaký odzkoušený kvalitní značky? Abych případně věděl, po čem se shánět...
Odpovědět