Whisky

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Whisky

Příspěvek od Martin »

Na cestě k lepší náladě je i Kentucky Straight bourbon whiskey Buffalo Trace. Koštoval jsem ji nedávno v pražském Warehouse1, ale zatím ji neměli na prodej, jen na koštovačku. Sedla mi ale poměrně dost a tak ji beru do sortimentu.

Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Pfui. Nechte bourbon pro Američany pít.
Já jsem s tebou v Rockland.
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Talisker + Cohiba Siglo V. = hezky podvecer ;)
Despite all my rage I am still just a rat in a cage.
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Já objednával Hammer Head nedávno, mimochodem, přišlo to v Žufánkovic krabici :), ale pak jsem se rozhodl, že to bude dar, takže to ještě nějakej pátek neochutnám. Měli jste někdo tuhle whisku? Jsem na ní zvědavej.
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Nedavno jsem koukal na Netharovu videorecenzi. Ochutnat jsem zatim nemel moznost .

Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

HammerHead je velmi pěkný ve vůni, už o něco slabší v chuti (příliš ostrá, čerstvá). Po podrobném pročtení etikety lze vypátrat "výrobce" (alespoň designu a lahví) - Stock Plzeň. Pokud pomineme příběh o zapomenutých sudech a jejich šťastném nálezu, tipoval bych jí tak do 10 let a svou kvalitou odpovídá ceně kolem 800 Kč. Nic špatného, ale jen lehce nad Gold Cockem, kterého jsme běžně lili do coly.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Froggg
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Froggg »

Mě to stálo 890, kupoval jsem to víceméně ze zvědavosti, takže uvidíme, jak zapůsobí.
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Buffalo je super, ale neuvažoval jsi, Martine, že by se někdy v budoucnu objevilo na Náladě něco ze single malt skotské produkce?
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
Repry
Mistr archivář
Oblíbený absinthe: Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Repry »

Tak jsem si dal několikatýdenní práci a hledal jsem na netu zkušenosti lidí s whisky. S opravdu kvalitní whisky. Jelikož jsem se kdysi spálil s Johnnie Walker Red Label, který opravdu nebyl to pravé a ještě dříve s neznámými značkami podivných kvalit, měl jsem chuť poznat skutečnou kvalitu. A jelikož jsem de facto začínal, nevěděl jsem kterou. A jediná možnost je opravdu asi single malt. Pokud se podíváte jenom na skotskou produkci, zjistíte že jich jsou opravdu desítky rozdělené dle oblastí (Speyside, Highland, Islay, atd). A kdo se v tom má vyznat. Spousta jich je výslovně nedoporučována pro začátečníky jako já, tak tu byl problém dvojnásobný. Zase nenaletět a neudělat si o whisky mizerný obrázek. Po dlouhém hledání jsem objevil mojí "startovací" whisky ze Speyside. Květinovou, sladší Tamdhu. Kdo ví, jak to bude z její produkcí dál po loňském zavření a následném odkoupení a tak jsem neváhal. A jelikož ve vláknu o kvalitních obchodech tady na Mafii jsem našel http://www.skotska-whisky.cz" onclick="window.open(this.href);return false; , tak jsem objednal u nich. Dnes mi má dorazit, tak jsem dost zvědavý a nejspíš příští víkend provedu degustaci a podělím se pak s dojmy, zda jsem opravdu poznal kouzlo tohoto jedinečného a ušlechtilého nápoje!

Mimochodem na Náladě burbon Buffalo Trace je také kvalitní pití, sice americké (holt Skotsko je Skotsko), ale stále patří ke špičce!
MANOWAR - Kings of Metal ; http://www.manowar.com/
wilkinsl
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wilkinsl »

Pokud ještě hledáš nějaké informace, tak můžu doporučit tento web: http://whisky.nethar.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět