Whisky
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Whisky
Tuvy, vyměníme, to je jasná věc.
A kdo byste měl zájem o vzorek, tak můžete psát. Lagavulin 12yr 0,1l 350 Kč, Lagavulin Distillers Edition 350, Laphroing Quarter Cask 140 Kč, Nikka Taketsuru 12 yo 200 Kč, Oban 14 yo 150. Pošta 50 Kč.
A kdo byste měl zájem o vzorek, tak můžete psát. Lagavulin 12yr 0,1l 350 Kč, Lagavulin Distillers Edition 350, Laphroing Quarter Cask 140 Kč, Nikka Taketsuru 12 yo 200 Kč, Oban 14 yo 150. Pošta 50 Kč.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Včera jsem popíjel Glenkinchie 12. Slušná, nicméně na můj vkus až příliš jemná a málo zakouřená. Rozhodně bych doporučil těm, kteří nemusí cítit moc kouř a rašelinu.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz na zkušenější whisky pijáky: Jak hodnotíte blend Chivas Regal 12? Dostal jsem darem lahev, popíjím a byť jsem měl větší pecky, přijde mi jako docela sympatické pití. Řekl bych, že oproti singlemaltkám o něco lihovější, ale chuť rozhodně špatná není.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodne nemam moc napito, ale i tak se vyjadrim - nekde jsem cetl, ze Chivas je ucebnicovej priklad toho, jak se ma delat marketing (a v ty dobe to byl vcelku revolucni krok)...moc jim nesly trzby a tak misto toho, aby zlevnovali, tak se zamerili na branding a svoji whisky napalili cenove uplne do jiny kategorie.... A protoze se vetsina lidi orientuje podle ceny...
Omnia mea mecum porto.
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem jednu dostal darem, čistou jsem měl snad jednu sklenku s dárcem, dál to piju s colou.Wajt píše:Dotaz na zkušenější whisky pijáky: Jak hodnotíte blend Chivas Regal 12? Dostal jsem darem lahev, popíjím a byť jsem měl větší pecky, přijde mi jako docela sympatické pití. Řekl bych, že oproti singlemaltkám o něco lihovější, ale chuť rozhodně špatná není.
Za ty peníze lze koupit lepší.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
-
Ailig
Tak hlavní důvod proč jsou obecně 12tky dražší je to, že jsou v sudové síle a pak jde o limitovanou edici...oproto standardní 16ce....Tuvy píše:Dej sem prosím od těch Lagavulinů aspoň základní zhodnocení, trochu nerozumím tomu hypu, proč 12y 2009 stojí několikanásobek většinou lépe hodnocené 16y.Martin píše:Dnešní zásilka. Lagavulin 12yr bottled in 2009, Lagavulin Double Matured Distillers edition (mám láhev číslo 4 z 499) a klasika v podobě Quarter Cask.
-
Ailig
Jinak se mi v tehle debatě zdá, že se lidi moc snaží rozlišovat kvalitu jako v absinthech...něco jako obarvený umělohmotný humus vs prémiový absinthe. o to ale ve whisky podle mě moc nejde, pokud koupite jakoukoli lahev skotské, máte garantováno, že nebyly použity žádné dochucovače nebo barviva kromě karamelu. A pak každá kategorie plní trošku jinou funkci. Míchaná byla vytvořena pro zhýčkané viktoriánské jazýčky a pointou je hlavne konzistentnost chuti a vzhledu. Levnější je proto, že podstatnou část (u každého blendu procentuelně jinou) tvoří grain whisky z column stilu. Nicméně nebýt blendů, tak dnes možná nemáme žádne single malt. A takový dobrý blend je jako orchestr, stovky chutí tvořící jednu symfonii. Ne nadarmo získala Ballantines 17 titul nej whisky bez rozdílu kategorií ve vysoce respektované whisky bible Jima Murraye. Blendy mají svoji vlastni více než stoletou historii a spousta jich stojí za ochutnání. A co se týče marketingu, co si budem povídat ten se točí na plné obrátky i u single malt, s jejich novýma a dalšíma specielníma edicema a expresema 
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Po kladných referencích jsem objednal Buffalo Trace Whiskey a musím říct, že tohle mi opravdu sedlo, ochutnal jsem spíš míň než víc těch, které by se daly označit za bourbon, ale z toho, co jsem měl, mi tohle sedlo opravdu nejvíc. Možná bych jen ocenil víc kouřových tónů. Za ty peníze ale super.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem konečně otevřel Talisker 10 y.o., a to je něco přesně pro mě, hromada kouře a pak zas kouře, chuť je dost ostrá, až po chvíli přechází do sladké dochuti. Výborná skotská, a nestojí svět.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Japonsko ukazuje, že je leckdy možné vyrobit lepší produkt, než v zemi původu. HIBIKI 17yrs je úžasná!