Nicméně měl jsem možnost ochutnat místní oblíbené maceráty z Arthemisia Genepi. Obdobně jako u českých macerátů, je běžné zanechávat v lahvi stonek. Genepi však není tak hořký jako A.A., chuť byla povětšinou lahodná. Narozdíl od macerovaných absinthů má genepi macerát cca 35-40%. Osobně mi některé druhy dost chutnaly. Pokud na něj někde narazíte, doporučuji zkusit. Takhle nějak si představuji dobře udělaný macerát.
Alpské maceráty z genepi
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 989
- Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Alpské maceráty z genepi
Včera jsem se vrátil z francouzských Alp. Pochopitelně jsem se všude možně pídil po absinthu, ale bohužel jsem na nic kloudného nenarazil, vyjma sračky za 13euro jménem Absinthe des Alpes http://www.feeverte.net/guide/country/f ... lpes/#more Výjimkou byla cesta oblastí okolo Pontariler, kde jsem našel absinthy od Paula Devoille dokonce na beznínové pumpě
Ceny bohužel totálně nadsazené, jak už je na benzínkách zvykem.
Nicméně měl jsem možnost ochutnat místní oblíbené maceráty z Arthemisia Genepi. Obdobně jako u českých macerátů, je běžné zanechávat v lahvi stonek. Genepi však není tak hořký jako A.A., chuť byla povětšinou lahodná. Narozdíl od macerovaných absinthů má genepi macerát cca 35-40%. Osobně mi některé druhy dost chutnaly. Pokud na něj někde narazíte, doporučuji zkusit. Takhle nějak si představuji dobře udělaný macerát.
Nicméně měl jsem možnost ochutnat místní oblíbené maceráty z Arthemisia Genepi. Obdobně jako u českých macerátů, je běžné zanechávat v lahvi stonek. Genepi však není tak hořký jako A.A., chuť byla povětšinou lahodná. Narozdíl od macerovaných absinthů má genepi macerát cca 35-40%. Osobně mi některé druhy dost chutnaly. Pokud na něj někde narazíte, doporučuji zkusit. Takhle nějak si představuji dobře udělaný macerát.
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 699
- Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
A ako sa tie maceraty volali, alebo ako ich oznacuju?
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 989
- Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Bydliště: Praha
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Prostě Genepi 
- Dwarf
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 699
- Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
- Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
- Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
ok, to co si spomenul aj obsahuje wiki a foto s bylinkou vo vnutri nesmie chybat
Inak zaujimave z tych zdrojov ze pani Marie-Claude Delahay o tom napisal aj knizku
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9n%C3%A9pi
Inak zaujimave z tych zdrojov ze pani Marie-Claude Delahay o tom napisal aj knizku
http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%A9n%C3%A9pi
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Něco o genepi.
http://fleuralpine.pagesperso-orange.fr/prod.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.genepi05.fr/la-kultura-of-genepi/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://fleuralpine.pagesperso-orange.fr/prod.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.genepi05.fr/la-kultura-of-genepi/" onclick="window.open(this.href);return false;
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Genepi likér si pro svoji vlastní potřebu děláme taky, ročně zvládnu asi 10 litrů. Spousta z vás ho už při různých příležitostech chutnala, je to zatraceně líbezné pití. A kdo ne, tak se musíte stavit přímo u nás, nikde jinde není 
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Martine, macerát čistě jen z genepi nebo nějakou směs?
*
A celkem mně podle názvu zaujal pelyněk z Kašmíru:
Artemisia amygdalina, (Wormwood Almond, Wermut Almond, Полынь Миндаль).
Taky má pěkný vzrůst. Ale nic bližšího jsem o něm nezjistil, jen to, že je kritický ohrožený. Tak nechci zakládat nové téma.
Ale ten název...
*
A celkem mně podle názvu zaujal pelyněk z Kašmíru:
Artemisia amygdalina, (Wormwood Almond, Wermut Almond, Полынь Миндаль).
Taky má pěkný vzrůst. Ale nic bližšího jsem o něm nezjistil, jen to, že je kritický ohrožený. Tak nechci zakládat nové téma.
Ale ten název...
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Příspěvky: 4441
- Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Martin píše:Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.
Jsem myslel, vzhledem k množství, že tam nějaká nať bude...
Barva asi tmavě žlutá, díky sušení, žádný brčál, že?
Teda, to musí být
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- davar
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 597
- Registrován: stř 15. dub 2009 7:27:40
- Oblíbený absinthe: Berthe-Doubs M.-Jade-St.Antoin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alpské maceráty z genepi
Drink je to uzasny a vzhledem k tomu, jak je (u nas) tezke pestovat A. Umbelliformis taky docela vzacny. V mem pripade tam davam nejen kvety, ale i kousek nate od kvetu, jinak by nebylo z ceho delat...kyticka je to velmi mala a kvet je kulicka tak 5 mm. Voni uzasne, nejen kvet, ale i nat. Pokud se sejdeme na CSAS v Brne, vezmu trochu 2 roky zalezeleho Genepi...Rafael píše:Martin píše:Jen genepi, artemisia umbelliformis. A maceruju čistě jen květy. Doslazeno třtinovým cukrem.![]()
Jsem myslel, vzhledem k množství, že tam nějaká nať bude...
Barva asi tmavě žlutá, díky sušení, žádný brčál, že?
Teda, to musí být)))))