Fontánky

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: Fontánky

Příspěvek od Martin »

Mám zabůkované nějaké kusy, dokonce jsem s tím už aktualizoval náladu. Ale cena bude pro spoustu zákazníků nepřekonatelný problém.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Kdybych neměl svou původní fontánku z Detesku (nebo kdyby se mi chraňbůh rozbila), tak bych do toho šel. Každopádně na cestě mám teď jiný absintový artefakt, který taky nebyl moc levný, takže si nemůžu moc vyskakovat. :twisted: :bandit
- Moderní absinthe chutná moderně.
hej-rup

Příspěvek od hej-rup »

Chtěl bych si udělat vlastní fontánu z keramiky. Nemáte někdo tip kde sehnat hezké malé kovové kohoutky které by se dali použít? Díky :cool
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Taky by mně ty kohoutky zajímaly. Strávil jsem pátráním na českém netu dost velkou část noční a nic použitelného jsem nenašel :mrgreen:
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Šimon
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Šimon »

Osobně mám Ž.Brod za bukem, ale šla tady řeč o nemožnosti sehnat nádobí Detesk on-line a v rámci hledání té nejhezčí fontánky jsem narazil na e-shop http://www.jezkovyvoci.eu/, kterej je má za rozumnej peníz. Mají v Praze i kamennou prodejnu, tak třeba se to někomu bode hodit ...
Rafael
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Šimone dík za odkaz. Neznal jsem, resp. můj prohlížeč ho neuměl zobrazit....
sekyry.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Eh, tak mi včera z absinthes.com přišel balík s touto pernodí fontánkou:

Obrázek

Na první pohled ideální fontánka pro dva, aby člověk nemusel kvůli dvěma sklenkám špinit šestikohoutkovou skleněnou fontánu od Detesku. Má dokonce tu výhodu, že se celkem v pohodě vejde do dveří od ledničky, což, jak se ukázalo, není pouhá výhoda, ale v podstatě jediná možnost, jak docílit studené vody pro dvě velké porce (5cl absintu), aniž by jeden na druhého nemusel čekat. No je prostě malá! :( Když ji člověk alespoň z jedné třetiny naplní ledem, tak množství vody pro dva velké píče prostě nestačí a ke konci se musí voda dolít. Bez ledu to pro dva vyjde akorát, takže buď lednička nebo na nějaký čas mrazák (baňka se dá odšroubovat). Ale kombinace led + voda = sklenka pro jednoho a půl. A kohoutky samozřejmě kapou, takže si s nimi musí člověk pohrát, aby ve stavu zavřeném byly skutečně zavřené. U kohoutků zůstaneme, protože jsou poměrně tuhé, takže při jejich otáčení musíte fontánku držet, nebo jinak budete při otáčení otáčet celou fontánkou. V neposlední řadě (pro někoho plus, pro někoho mínus) baňka na vodu je z plastu, nikoliv ze skla.

Takže, kdybych to byl býval věděl, nekoupil bych. :roll:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Dík za echo. Já jsem superspokojený s AAA fontánou od Markuse. Nejlepší kauf, co se absintového hardwaru týče. Za pár desetiletí z ní bude žádaný vintage kousek v perfektním stavu.
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

Čaute,
hledal sem dlouho a nejen na webech, co se týče absinthe, ale i instalatérských, kutilských, výrobců atd. Chtěl bych sehnat náhradní kohouty, avšak delší ( např. co zde dával za fotku Habu své fontány nebo je na všech pořádných kovových fontánách ). Jediné, co seženu, je od Detesku a ty chci právě vyměnit za pořádné, co se nezasekávají, občas neprotékají a ideálně nejsou plastové. Pak budu zase na chvilku šťastný. Kdyby tedy měl někdo nápad kde sehnat, případně měl čirou náhodou rozbitou fontánu a plakal, že má zbytečné čtyři volné kouhouty, beru. :chuckle Jinak pokud by měl někdo stejný problém, můžeme si objednat z Malty http://winetapsupplies.com/jars-brass-m ... -steel.php" onclick="window.open(this.href);return false; :drunk
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Rafael
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Mi se líbí typ AA01G a AA01N, dva a dva na fontánku. Ale těžko soudit z obrázku. A taky tam neuvádějí cenu...
Přílohy
Screenshot_2016-08-17-14-02-04.jpg
sekyry.
Odpovědět