Vintage absinthe essence

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Vintage absinthe essence

Příspěvek od Habu »

Habu píše:Kapky absintu na vnitřní straně sklenky jsou zakalené! :o Sklenku jsem před degustací neproplachoval, byla suchá, bez kapky vody. Byl jsem z toho tak vykolejený, že jsem tento fenomén zapomněl nafotit. Příště!
Takže tu je foto z dnešní degustace. Nutno poznamenat, že mé zásoby se rychle tenčí. Začíná mi tahle sranda chutnat víc a víc!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Moderní absinthe chutná moderně.
drahousek
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade, Žabák, La Semila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drahousek »

Nenašlo by se tu ještě drtečku této jistě lahodnosti? :) ..i třeba jen 2-3 decánky? Pokud je ještě lahev, vezmu tuto...ale z příspěvků výše rozebrané zdá se to... :)
Krev je učinný energetický zdroj (Frank Herbert)
----------------- www.darujkrev.cz --------------------
Wagi
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wagi »

:D :) Jak to vypadá s další várkou Martine? :)
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Tento týden jsem poslal všechny dosavadní zaplacené rezervace. Zbývá 5 demižonů, na které buď nepřišla platba a nebo to padlo. Dávám je kdo oběhu na klasickém principu kdo platí, ten pije. Hlavně mě prosím neuhánějte a nechtějte to do druhého dne. Ještě nikdy jsem neměl blíže ke zhroucení jako teď. Jako fakt. Mám to pracovně zasekané jako nikdy předtím. Extrém, který přestávám zvládat.
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Martin píše:Extrém, který přestávám zvládat.
To jsem rád, že nejsem sám. :coffee
- Moderní absinthe chutná moderně.
B.r.T
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.r.T »

Nechci se moc rozplývat, nikdy jsem pravý pre-ban nepil, ale už z mé značně limitované zkušenosti musím říct - wow.

Takový nástup louche jsem ještě neviděl, já se snažil kapat z bažanta (nevím, jak se tomu vynálezu s úzkou výlevkou zboku hrdla říká. Chtěl jsem samozřejmě fontánku, ale nechtěl jsem Naproti během organizace velké párty vysírat), což byla chyba. Týpek vedle mě vodu zkušeně nalil, což v substanci vytvořilo masivní mléčnou vlnu, která se prohnala skleničkou a celý objem tekutiny během vteřiny zbarvila do definice bílé. A to aroma a chuť pelyňku pořád nechápu. Kluci Naproti měli ještě několik vzorků pelyňku ve formě čerstvých či sušených listů. Naředěná esence chutnala skoro stejně, jak ty listy voněly.

Bylo mi nemalým potěšením a velkou ctí ochutnat. Díky, lidi.

Bezmála 130 let stará záležitost, extrémně koncentrovaná absintová esence, k tomu prvotřídní vínovice a zážitek, na který už nejspíš nezapomenu :)

Btw.i když chuť byla plná, barva demižónku Naproti nebyla tak zelená, jak jsem čekal. V souvislosti s tím mě napadlo, jak by absint chutnal při různých poměrech vínovice a esence. Zkušenost? :)
- Chvíli diriguj svou symfonii, balet zelené víly, než promění se v mlhu, pak nebudeš si přát nic, než spatřit ji znovu -
Naprotibar
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: Zusy;)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Naprotibar »

Jejda Břeťo, měl si říct! Já bych ti naservíroval i fontánku - ve skutečnosti to bylo spíš o mně, mám raději jiné možnosti než fontánu...třeba doma používám jen hezkou starou konvičku:D Příště musíš být více průbojný, když s náma popíjíš:-D

Je neduživý, půda ho neuživí:-D
Viťa
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

B.r.T píše:Btw.i když chuť byla plná, barva demižónku Naproti nebyla tak zelená, jak jsem čekal. V souvislosti s tím mě napadlo, jak by absint chutnal při různých poměrech vínovice a esence. Zkušenost? :)
Barva je lehce žlutá s drobnými odlesky zelené. V originálním návodu od Bushe, kterak esenci používati, bylo i barvítko. Původní recept spočíval v naředění esence s alkoholem, přidáním glycerolu pro sladkost a obarvením kvůli jasné barvě. Ale takové hovada nejsme, abychom to doslazovali a barvili. Poměr esence a vínovice je 2,8x vyšší, než doporučoval výrobce. V 1l mojí míchačky je esence, ze které by se v té době udělalo 2,8 litru. Tak mi to prostě nejvíc chutnalo. Mohl jsem udělat skoro trojnásobné množství absintu z draze nakoupené esence, ale tak špatně na tom opravdu nejsem.
B.r.T
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.r.T »

Když jsem ten příspěvek odesílal, nedošlo mi, že jediný s takovou zkušeností jsi mezi všemi tázanými vlastně jen Ty, promiň, měl jsem to přepsat a otázku směřovat rovnou na Tvou osobu :(

V souvislosti s poměrem jsem přemýšlel spíš, jestli se při různých poměrech esence-vínovice mění jen intenzita chuti nebo i její charakter. Třeba tak, jak se mění v případě absint-voda :)

Jinak veškeré poskytnuté informace těžce hltám, díky za Tvou reakci

A iniciativu zpřístupnit (chemií nezkaženou) esenci i chudým studentům :clap :blush
Naprotibar píše:Jejda Břeťo, měl si říct! Já bych ti naservíroval i fontánku - ve skutečnosti to bylo spíš o mně, mám raději jiné možnosti než fontánu...třeba doma používám jen hezkou starou konvičku:D Příště musíš být více průbojný, když s náma popíjíš:-D
Hehe, úplně v pohodě, dali jste mi možnost volby a já zcela svobodně volil bažanta ;) :D
- Chvíli diriguj svou symfonii, balet zelené víly, než promění se v mlhu, pak nebudeš si přát nic, než spatřit ji znovu -
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Je to mimo téma Pravého absinthe za což se omlouvám, ale jak už to tu bylo zmíněno, zeptat se musím:
Martine, a máš s glycerinem coby "zahušťovadlem" tedy látkou zvyšující viskozitu a chuťové vjemy, ne sladidlem, nějaké špatné zkušenosti nebo ho odmítáš jen ze "zásady"?
*
Já ho odmítám ze zásady a vždy jsem si vystačil s klasickým likérnickým sirupem.
I když jeho vlastnosti vypadají zajímavě...

Dynamická viskozita při 20°C, 10 -3 [Pa.s]
--------------------------------------------------------------------
Ethanol 1,20
Voda 1
Sacharóza, roztok 20% - 1,96
Sacharóza, roztok 60% 56,5
Glycerin 1480
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
Odpovědět