Za normalnich podminek za tebe to udela sud, jenze to chce cas
Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus
Zkratka potrebujes lihovinu promichat s bohatym na kyslik plynem (vzduch, dusik+kyslik), a pritom
zabezpecit conejvetsi plochu styku plyn/kapalina.
a cas, jak je znamo, je penize 
Díky, přesně něco takového jsem chtěl vědět
Ty "hygienické" důvody, resp. zabránění škodlivým vlastnostem absintu jsem někde načetl ( zkusím pak najít ) a já to bral ( resp. si v hlavě přebral ) spíše jako vynikající dobový marketingový tah pro zvýšení prodejnosti ( a zklidnění obav ), asi jsem to špatně zformuloval, či spíše nenapsal vůbec.
A teď si mi to krásně hezky složil dohromady, umělé staření destilátů, něco malinko jsem o tom početl a maličko nadíval a jsem zase o něco chytřejší, juchů
Díky Ti.
Ty "hygienické" důvody, resp. zabránění škodlivým vlastnostem absintu jsem někde načetl ( zkusím pak najít ) a já to bral ( resp. si v hlavě přebral ) spíše jako vynikající dobový marketingový tah pro zvýšení prodejnosti ( a zklidnění obav ), asi jsem to špatně zformuloval, či spíše nenapsal vůbec.
A teď si mi to krásně hezky složil dohromady, umělé staření destilátů, něco malinko jsem o tom početl a maličko nadíval a jsem zase o něco chytřejší, juchů
Díky Ti.
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Co by se asi stalo při vstřikování čistého kyslíku pod vysokým tlakem do zahřátého >70% lihu?
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz to dost natlakujes, tak to blafneTuvy píše:Co by se asi stalo při vstřikování čistého kyslíku pod vysokým tlakem do zahřátého >70% lihu?
Omnia mea mecum porto.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Ty "hygienické" důvody byly marketingovou akcí Cusenier Oxygenée absintu. A Cusenier je pro mě nejméně oblíbený preban absint ever. Respektive všechny ostatní jsou o řád lepší. Tolik k umělému provzdušňování (staření) destilátu.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
zzaraza dík za knihu, opět jsi mně potěšilzzaraza píše:Ve sve knize "Chemistry and technology of wines and liquors" (s. 142 a dale) Karel M.Herstein popisuje rovnou nekolik metod oxydativneho stareni. Zminky o podobnych metodach jsem potkaval v stare sovetske literature. Dokonce i dnes v prumyslu behem vyroby levneho konaku a whiskey, pouziva se rozprasovani tryskou (spraying) za horka. Delaji to treba americani Cleveland Whiskey * youtube
Takze neco podobneho delali i v Oxygene![]()
Delalo se to z casovych duvodu (obrovska poptavka) nikoliv z duvodu hygienickych (v absinthu a priori zadna bakterie ne prezije)
Zas mám, musím, mám co překládat.
Obrázek toho historického, stařicího, vysokotlakého, kyslíkového, parním hadem vyhřívaného aparátu jsem tu někde kdysi myslím dával.
Taky ve Sklepě v mém posledním příspěvku je pár pdf věnujících se umělému staření.
Ale víceméně jsou takové postupy slepou uličkou a moc, nebo vůbec, se prakticky nepoužívají.
Něco se mi sice v "laboratorních podmínkách" částečně osvědčilo, ale pro komerční výrobce to nemůže být ekonomicky zajímavé, když stačí výrobky jen nechat přirozeně odležet a vydýchat..
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Tak by me zajimalo - mel jste nekdo nekdy par let odlezelej Jade? Vetsinou chlemtam aktualni sarzi a k necemu, co je treba uz 5 let stary, jsem se asi nedostal. Predpokladam, ze to diky vinovici a kvalite surovin ma slusnej potencial. Doma se mi vali asi 20 lahvi Jade vsech druhu, takze pokud nebudu vynakladat extra snahu, abych to vypil, tak je budu za par let tahat na srazy

Omnia mea mecum porto.
- VSemi
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Jak je na tom současná produkce Jade 1901, V.S. 1898, Terminus Oxygénée ?
Co je nejlepší? Nevím kterou láhev si objednat
Co je nejlepší? Nevím kterou láhev si objednat
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Edouard je nejlepší.
- VSemi
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Ten jsem bohužel nikde nenašel... (Díval jsem se na CZ shopy)