Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Až ho někdy zastihnu online, zeptám se, jestli byly halušky.
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Ladies and gentlemen...( gradující virbl)
Hleďte na nejnovější výplody mé imaginace.. (na pozadí fanfáry a ohňostoje)
Artefakty surrealistické tvorby.
Autentické obrazy zpoza opony.
Svědectví z hlubin.
Teď a tady.....
"Výslech Stínem"
100x100cm...plátno na podrámované sololitové desce....akryl,strukturální pasta..
23000czk
"Nepojmenovaný"
100x80cm...plátno na podrámované sololitové desce....akryl
20000czk
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
"Osudová chyba"
"Hyperflexibilní vyznání"
"Prázdnota"
"Když svět říká rezolutní NE"
Na dlani bradu jako školák vzpurný,
zůstal jsem sám, když ostatní šli spat;
vždyť pít se může z dlaně, z růží, z urny,
kdo však tak dlouho má nám nalévat?
Dnes nevím, kdo mi nalévával kdysi,
když jsem vás poznal. Hlasem laskavým
řekl jste vlídně: Pojď a přisedni si -
Já s ostychem se zeptal: Smím?
A od té chvíle vím, že lidská slova
jsou opojnější nežli zelené krůpěje pelyňku.
A jako bez domova
za vámi šel jsem, pane Verlaine,
tmou, nocí, plameny. A jenom směti
v těch vášních shořet tenkrát kdekoli!
Bylo mi do pláče, když potkal jsem své děti,
pospíchající ráno do školy.
Nenastavily tvář svou jako lunu
mně k polibku, já skryl se na schodech,
míval jsem tenkrát rty své po ocúnu
a prudce hořký, jedovatý dech.
To, co jsem slyšel, se mi nepodaří
s listím své krve, jež mě prorůstá,
setřásti na zem; je mi jako lháři,
kterému kladou ruku na ústa.
Jak možno utajit vzduch ve svých plících
a rukou učesati na svíci
plamen jak dívčí vlas? Tak po básnících
zas přicházeti budou básníci,
jako byl on. A ve mně tiše visí
to jméno jako závaží a dým.
Řekl mi vlídně: Pojď a přisedni si -
Já s ostychem se zeptal: Smím?
Vždyť pít se může z dlaně, z růží, z urny,
kdo však tak dlouho má nám nalévat?
Na dlani bradu jako školák vzpurný,
zůstal jsem sám, když ostatní šli spat.
Kdyby někdo nevěděl co s volným časem příští neděli 15.4. tak zvu na svou vernisáž..
Navozil jsem tam ty zásadnější věci z posledních let (malby, kresby, objekty, fotky..) a i přes lehce komornější charakter galerie jsem tam vcelku do pohody rozvěsil výživnej výběr..... Takže, jestli bude chuť na porci surrealismu, přijeďte na čumendu.
Nevím jak vy, ale já bych si tudle nádheru na zeď nepověsil https://ostatni.bazos.cz/inzerat/921699 ... martre.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Nejsem znalec umění, ale mám takový divný pocit, že si tam prodejce dělá z lidí kozy...