Absintové blbinky - gadgets.
-
neitsmmar
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: Tezko rict..
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintové blbinky - gadgets.
Na aukru se objevila pěkná věc: http://aukro.cz/absint-dekoracni-kovova ... 77699.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Vyčenicháno na Pinterestu...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Žena potřebuje nové boty. Není to tak dávno co mi koupila v nějaké akci lihovinu vydávanou za Absinthe.
Že bych ji to teď vrátil?
Že bych ji to teď vrátil?
sekyry.
sekyry.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
O té metodě jsem věděl, jen jsem netušil, že začíná být tak relativně dostupná i v "domácích" podmínkách. A tak mně napadlo, že by se dala použít i jinak než doposud.
Když se dá lyofilizovat i zmrzlina....
Nechtěl jsem zakládat nové téma, ani jsem nevěděl kde, tak jsem to šoupnul tady. Kde jinde by to taky líp zapadlo?
*
Výroba absintu z lyofilizovaných bylin.
-----------------------------------------------------------------------------------
Nebo přímo lyofilizovaných lihovin.
Jak by se vám líbil absint v prášku, gin, slivovice apod. Jedinou nevýhodu bych viděl tak nějak jen z estetického hlediska. Ale po zbourání předsudků a zakořeněných zvyků by z praktického hlediska zůstaly jen samé klady. A to ve všech směrech. Nechci je dopodrobna všechny rozebírat, tak jen namátkou. Třeba zásoba lihovin na delší dobu by mohla být zaslána v dopisní obálce.
Když se dá lyofilizovat i zmrzlina....
Nechtěl jsem zakládat nové téma, ani jsem nevěděl kde, tak jsem to šoupnul tady. Kde jinde by to taky líp zapadlo?
*
Výroba absintu z lyofilizovaných bylin.
-----------------------------------------------------------------------------------
Nebo přímo lyofilizovaných lihovin.
Jak by se vám líbil absint v prášku, gin, slivovice apod. Jedinou nevýhodu bych viděl tak nějak jen z estetického hlediska. Ale po zbourání předsudků a zakořeněných zvyků by z praktického hlediska zůstaly jen samé klady. A to ve všech směrech. Nechci je dopodrobna všechny rozebírat, tak jen namátkou. Třeba zásoba lihovin na delší dobu by mohla být zaslána v dopisní obálce.
sekyry.
sekyry.
-
zzaraza
- Pokročilý absintista
- Kontaktovat uživatele:
Problem ale je ze sposuta vuni maji docela nizky b.v. a jsou oleje takze se nedaji lyofilizovat(bud nikdy neudelaj prasek nebo odleteji pryc).
Vacuova koncentrace, ta by treba jeste sla udelat...ale taky cast odleti. Zkusim dneska pod vakuem rozdelit jednou pokazenou sarzi
Vacuova koncentrace, ta by treba jeste sla udelat...ale taky cast odleti. Zkusim dneska pod vakuem rozdelit jednou pokazenou sarzi
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Lyofilizace je nad mé chápaní a možnosti, natož nějaké praktické pokusy s ní...
(To už bych raději zkusil vakuové průtahové destilace).
Nicméně její propagatoři tvrdí, že chuť a vůně vhodných surovin zůstanou zachovány...
Ale stejně, instantní lihovina vypadá velmi zajímavě. I když je to blbost.
*
Ale teď prakticky, bez přihlédnutí k provozním nákladům atd., by mně zajímalo srovnání kvality bylin a koření sušených klasicky a lyofilizovaných.
(To už bych raději zkusil vakuové průtahové destilace).
Nicméně její propagatoři tvrdí, že chuť a vůně vhodných surovin zůstanou zachovány...
Ale stejně, instantní lihovina vypadá velmi zajímavě. I když je to blbost.
*
Ale teď prakticky, bez přihlédnutí k provozním nákladům atd., by mně zajímalo srovnání kvality bylin a koření sušených klasicky a lyofilizovaných.
sekyry.
sekyry.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Jsem si tak přebíral sbírku el. knih a narazil jsem na takovou perličku která mě pobavila. Je to sice z monografie o ginech, ale u Absintových blbinek to myslím zapadne líp než plevelit s tím solidní vlákno které by si to nezasloužilo.
(Vysoceprocentní macerační a míchací absintové produkty by se k tomu určitě hodily líp).
ЧИСТКА ПОСУДЫ ОТ ЧАЙНОГО НАЛЕТА
Все знают, как быстро чай оставляет темный налет на чайных чашках. Для того чтобы его быстро удалить, почистите чайные и кофейные чашки следующим средством: смешайте 1 ч. л. пищевой соды и несколько капель джина. Полученное средство нанесите на мокрые чашки и немного потрите их терочкой. После этого они будут блестеть, как новые.
(Vysoceprocentní macerační a míchací absintové produkty by se k tomu určitě hodily líp).
ЧИСТКА ПОСУДЫ ОТ ЧАЙНОГО НАЛЕТА
Все знают, как быстро чай оставляет темный налет на чайных чашках. Для того чтобы его быстро удалить, почистите чайные и кофейные чашки следующим средством: смешайте 1 ч. л. пищевой соды и несколько капель джина. Полученное средство нанесите на мокрые чашки и немного потрите их терочкой. После этого они будут блестеть, как новые.
sekyry.
sekyry.
-
Adigal
- Věrný stoupenec zelené víly
- Kontaktovat uživatele:
Někteří už viděli (dávno), někteří i použili (
), Habu mi to pomohl přeložit do angličtiny a já si přitom vzpomněl, že jsem vám to tu nenasdílel. Sorry.
Absintový degustační notes
Absintový degustační notes
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Dobrá práce!
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
Pod jakou licenci to je?Adigal píše: Absintový degustační notes
Omnia mea mecum porto.