Zdar dámy a páni,
inspirován panem Žufánkem, jsem se začal trošku zajímat o Absinth a zjistil, že jde o cosi jiného, než jsem měl uloženo dlouhodobě v paměti. Něco jsem nastudoval a tím pádem zjistil, že když mi chutná Ouzo, tak není důvod, aby mi nechutnal Absinth. No a jelikož se cítím kvalifikovaný a jsem takový, že nejlíp si všechno udělám sám tak jsem se zkusmo pustil do testovací šarže. Jako zkušební jsem zvolil recepturu, kterou lze dohledat pod názvem "Švýcarský Absinthe z Pontarlier". Dělal jsem to jen tak ze zvědavosti, jestli má cenu se tím zaobírat, ale výsledek mě velice pozitivně překvapil. Samozřejmě je tam spousta věcí, které udělám příště jinak, ale jako výchozí bod to naprosto předčilo očekávání. Hledal jsem na webu nějaké místo kde by bylo možné probrat různé věci kolem vyladění chutě a při tom narazil i na toto forum. To je ten důvod proč jsem tady
díky. je to radost. dnes jsem tu zkušební verzi obohatil o to co mi v chuti chybělo . andělika, kardamom, pomerančová kůra , hřebíček, jedna hvězda badyanu, puškvorec a trošku pravého pelyňku (zdálo se mi to příliš sladké ) a je to skvělé . krásně se to naplnilo a prosadily se jiné chutě než dominující anýz a fenykl.
Na počátku to bylo představení ve stylu "Začal jsem s Hillsem...", později "Narazil jsem na Žufánka...", případně "Byl jsem na dovolené ve Švýcarsku..." a dnes se nový členové představují rovnou se svým HG absintem.
Habu píše:... a dnes se nový členové představují rovnou se svým HG absintem.
Je to dost náhoda. Já dělám jiné likéry, absinth jsem tak nějak vedl v patrnosti, ale neměl v plánu zkoušet. Ale když už jsem objednával bylinky na jiné věci, tak jsem tam přihodil i ty absinthové (co kdyby). No a když už jsem to měl doma...
Tak dneska 45. Nikdy jsem narozeniny neřešil, ale tyhle...no začínám si připadat jako, že už nejsem úplně tak mladý. Nu což, jako dárek od ženy jsem si vybral absintové sklenice, karafu a jednu flašku St.Antoine. Večer si to koštnu, možná se přidá i drahá polovička