maly_princ
- malý_princ
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 39
- Registrován: ned 16. čer 2019 22:22:24
- Oblíbený absinthe: zatím Amave blanche
- Kontaktovat uživatele:
maly_princ
Ahoj,
jsem studentem vysoké školy, většinu svého času věnuji bohužel chemii a studiu léčiv. Na druhou stranu ve svém volném čase se mimo jiné rád zabývám studiem destilátů a likérů. Už od brzkých začátků tohoto hobby mě zaujal absinth. Bohužel při studiu tohoto nápoje, jsem zjistil že kolem něho koluje spousta nejasností a nepřesností a proto bych rád vstoupil na toto fórum. Kde doufám budu moci snadno čerpat informace a inspiraci, jak by měl teda ten pravý absinth vypadat, chutnat, jaké jsou rozdíly mezi blanche a verte (jak poznat recepturu, chuť, procento naředění atd...), případně bych se rád i zorientoval mezi jednotlivými recepturními styly (Montpellier, Pontarlier atd.). No a kde jinde tyto informace hledat než mezi absinthovými znalci a milovníky.
Vzhledem k tomu, že jsem student tak ani moc peněžními prostředky neoplývám a proto i těžko můžu říct, který absinth je můj oblíbený samozřejmě jsem ochutnal žufánkovu produkci a řekněme "absinthové likéry" od Bairnsfather, ale myslím si, že to je velice málo abych soudil. Z toho důvodu mám strach, že nebudu tak často přispívat do fóra a proto bych poprosil mějte se mnou strpení a nevyhazujte mě ze skupiny hned.
Na závěr bych rád řekl, že nejsem žádný pozér piji vše co teče a nemusí to být ani raw, bio, eko, vegan, fit atd..
S přáním příjemného večera
AP
jsem studentem vysoké školy, většinu svého času věnuji bohužel chemii a studiu léčiv. Na druhou stranu ve svém volném čase se mimo jiné rád zabývám studiem destilátů a likérů. Už od brzkých začátků tohoto hobby mě zaujal absinth. Bohužel při studiu tohoto nápoje, jsem zjistil že kolem něho koluje spousta nejasností a nepřesností a proto bych rád vstoupil na toto fórum. Kde doufám budu moci snadno čerpat informace a inspiraci, jak by měl teda ten pravý absinth vypadat, chutnat, jaké jsou rozdíly mezi blanche a verte (jak poznat recepturu, chuť, procento naředění atd...), případně bych se rád i zorientoval mezi jednotlivými recepturními styly (Montpellier, Pontarlier atd.). No a kde jinde tyto informace hledat než mezi absinthovými znalci a milovníky.
Vzhledem k tomu, že jsem student tak ani moc peněžními prostředky neoplývám a proto i těžko můžu říct, který absinth je můj oblíbený samozřejmě jsem ochutnal žufánkovu produkci a řekněme "absinthové likéry" od Bairnsfather, ale myslím si, že to je velice málo abych soudil. Z toho důvodu mám strach, že nebudu tak často přispívat do fóra a proto bych poprosil mějte se mnou strpení a nevyhazujte mě ze skupiny hned.
Na závěr bych rád řekl, že nejsem žádný pozér piji vše co teče a nemusí to být ani raw, bio, eko, vegan, fit atd..
S přáním příjemného večera
AP
- Habu
- fuckin' amateur
- Příspěvky: 4078
- Registrován: sob 11. dub 2009 18:53:16
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Ahoj & vítej! 
Chemiků není nikdy dost.
Pár jich tu už je, takže spřízněné duše tu určitě najdeš.
Chemiků není nikdy dost.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 585
- Registrován: pát 29. srp 2014 12:22:57
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Bydliště: Valašské království
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Proč bohužel?
Chemiky, lékárníky, alchymisty, likérníky mám moc rád.
Vítej & Nazdraví
Chemiky, lékárníky, alchymisty, likérníky mám moc rád.
Vítej & Nazdraví
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
Re: maly_princ
Ahoj
Hezký nick
Hezký nick
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
- Froggg
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 586
- Registrován: úte 20. pro 2011 22:34:44
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Vítej. 
- Korpiklani
- Pokročilý absintista
- Příspěvky: 170
- Registrován: úte 27. pro 2016 12:41:27
- Oblíbený absinthe: l'ancienne, justifiée ancienne
- Bydliště: Francie, Švýcarsko
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Toz vitaj a uzivej [emoji6]
Gesendet von meinem SM-N960F mit Tapatalk
Gesendet von meinem SM-N960F mit Tapatalk
- malý_princ
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 39
- Registrován: ned 16. čer 2019 22:22:24
- Oblíbený absinthe: zatím Amave blanche
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Rád bych všem poděkoval, za vřelé přivítání.
Pro Rafaela, jako odpověď na otázku "proč bohužel". Tak snad jen proto, že v životě každého studenta přichází zhruba dvakrát do roku takové období, kdy rád přehodnocuje životní rozhodnutí, neboť povinnosti, které odkládal celý semestr musí být najednou splněny. Takže to byl takový sezónní povzdech.
Pro Rafaela, jako odpověď na otázku "proč bohužel". Tak snad jen proto, že v životě každého studenta přichází zhruba dvakrát do roku takové období, kdy rád přehodnocuje životní rozhodnutí, neboť povinnosti, které odkládal celý semestr musí být najednou splněny. Takže to byl takový sezónní povzdech.
- kamamura
- Věrný stoupenec zelené víly
- Příspěvky: 426
- Registrován: sob 03. dub 2010 18:28:17
- Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
Nazdar!
Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.
Čímž nechci snižovat význam a hodnotu kvalitního chlastu.
Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.
Čímž nechci snižovat význam a hodnotu kvalitního chlastu.
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Příspěvky: 702
- Registrován: ned 28. bře 2010 3:29:52
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
PCHE ..Není chlast jako chlast! Dyť i ty rána jsou o poznání snesitelnější.kamamura píše:Nazdar!
Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.
Čímž nechci snižovat význam a hodnotu kvalitního chlastu.
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- mosQuito
- Zelený pionýr
- Příspěvky: 43
- Registrován: čtv 09. kvě 2019 15:00:31
- Oblíbený absinthe: Mead Base Absinthe Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Re: maly_princ
nezbývá než souhlasit ...Absinther píše:PCHE ..Není chlast jako chlast! Dyť i ty rána jsou o poznání snesitelnější.kamamura píše:Nazdar!
Kolem absintu už bohužel mnoho záhad není. Je to chlast, chutná to jako chlast, člověk se po tom opije jako po chlastu, a ráno má pak taky kocovinu jako po chlastu. Jediná zvláštnost je, že je to zelené, ale to jenom proto, že se to na zaleno barví, jinak je to průhledné, jako vodka, a každý jiný destilovaný chlast.
Čímž nechci snižovat význam a hodnotu kvalitního chlastu.