A co cukr???

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Martin »

OK, připravím tedy nabídku pravděpodobně dvaceti samotných balení cukru (v každém balení jsou dvě kostky) a dám na náladu.
Uživatelský avatar
Wagi
*** Absinthe guru ***
Příspěvky: 1318
Registrován: úte 14. dub 2009 17:43:39
Oblíbený absinthe: Duplais, Jade PF 1901
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Wagi »

pokud bys nějaký cukřík pustil do světa jdu do toho :)
Nihilium

Re: A co cukr???

Příspěvek od Nihilium »

No už jsem si řikal co jsem to za barbara, že to piju s cukrem :oops: . Bez něj mi to taky chutí, ale troche oslazený mi to přijde prostě lepší! Řekl bych, že se ty chutě spíš doplňujou než přebíjí! Nicméně, pokud budou na Náladě samostatně k dostání ty special cukrs...tak váhat nebudu :D
Uživatelský avatar
Wajt
* Zkušený piják *
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 13. srp 2009 11:16:26
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Wajt »

Samotné ansinthe cukry jsou dobrý nápad! Některé absinthy prostě cukrk vylepší - kupříkladu II. šarže mi s kouskem cukru chutnala více (do III. bych ho necpal v žádném případě).
Uživatelský avatar
Martin
° Capo di tutti capi °
Příspěvky: 4441
Registrován: sob 11. dub 2009 17:59:57
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Martin »

Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od tombik »

No, já jsem rozhodně sladič. I když Duplaise Verte jsem nesladil a Mansinthe ne uplně vždy, tak kromě destilace dávám přednost jedné kostce hezky na lžičku nebo do Brouille. Ovšem jak jste naznačili je s tím problém, nejen see-saw se cukrem který máme asi všichni většinou doma ucpává. Kostka se rozpadne a sesype do trychtýřku, ze začátku působí pozitivně a voda hezky pomalu prokapává. Bohužel jak si cukr sedá tak se postupně interval kapání prodlužuje a tak pak trvá příprava příliš dlouho a obsah sklenky teplá a hlavně už to nemůže piják v očekávání vydržet.

Pokud budou za rozumnou cenu ve větším balení (a jsou schopny vyřešit tento problém) tak bych o absinthové kostky měl zájem Martine.

Případně lze doporučit něco "obyčejného" co se takhle blbě nerozpadá?
Uživatelský avatar
Dwarf
* Zkušený piják *
Příspěvky: 699
Registrován: úte 14. dub 2009 19:26:22
Oblíbený absinthe: L'Ancienne, Mead Base
Bydliště: Bratislava - SLOVENSKÁ REPUBLIKA
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Dwarf »

No ako som presiel prvotnou neznalostou, momentalne uz absinthe s cukrom nekonzumujem, cukor vcelku dost skodlivy a staci ze sa nachadza skoro vo vsetkom co jeme a co ma mrzi tazko vypijem caj bez cukru, ale absinthe si chcem vychutnat cisty v jeho chuti ("horkosti") :) Uznavam to ako pekny ritual s lyzickou mozno na prezentacie, ale pre mna su uz lyzicky len ako zberatelske hobby :)

Ale mozno nieje na skodu skusit ked uz trstinovy cukor ;)
"Umenie je život - život je umenie! ..Nech nás Zelená víla povznesie z hlbín každodennej ničotnosti"
Kubas

Re: A co cukr???

Příspěvek od Kubas »

Hmm.Musím říct že tohle mám úplně jinak,přijde mi ze absinth se s cukrem(pokud ho není moc) poměrně dobře doplňuje,pilo se to tak většinou i dřív a co se týče zdraví,cukr který si dám téměř výhradně v Absintu,který sám od sebe není nějaký vitamín a jestě ho proložím cigaretou je pro mně asi to nejmenší zlo
Každopádně zase tak zkušené chutě nemám takže třeba to opravdu přebije nějaké jemnější odstíny chutí jak je tomu třeba u čaje každopádně já se holt bez alespoň půl kostky ve sklenici neobejdu.
Uživatelský avatar
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 456
Registrován: stř 13. kvě 2009 19:22:21
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Bydliště: Praha 3 Žižkov
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od Jenda »

Od jednoho mého kamaráda, který je bláznem do cukrovarnických technologií (sbírá starý cukr a věci příbuzné), mám info o prý nejkvalitnějším momentálně seriově vyráběném kostkovém cukru. http://www.kostkovycukr.cz/cs/ Jsou ochotni prodat i malé balení (takže se nelekejte 5 tisíců kostek :D )
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Uživatelský avatar
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Příspěvky: 405
Registrován: úte 14. dub 2009 16:48:06
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Re: A co cukr???

Příspěvek od tombik »

Děkuji za typ na cukr Juliana. Pokud to nekdo neudela drive tak asi ozkousim az spotrebuji martinuv absinthovy.

Jinak treba caj nesladim (teda skutecny caj-kvalitniho japonce nebo cinana) pytle sladim vzdycky ale skoro to nepiju. Doma vesmes piju vodu, takze jedna mensi kostka do sklenky absinthu mi vyhovuje.

Krom toho cukr pridava absinthu lehce na kremovosti (alespon mam ten dojem) takze pro me na beznou konzumaci s cukrem..nikdy jinak! :-) A jsem rad ze v tom nejsem sam.
Odpovědět