Maex píše:
To je dost limitovaná možnost jak sehnat kvalitni genetiku nema tam nekdo popripade cestu nebo nema uz je nekdo doma? za rezy bych byl vdecnej. vymenou za peníz samozrejme
Mezi mistnimi mafiany se pontaliersky pelynek vyskytuje. Mozna, kdyz hekzy poprosis a dostavis se na nejakej sraz, tak ti nekdo par rizku prinese.
PSY3 píše:Já si byl pro pontiku do botanické zahrady, stačilo se zeptat a hned jsem dostal trs, protože pelyněk se nemnoží děláním řezů, ale dělením kořenového trsu.
Odesláno z mého F5321 pomocí Tapatalk
To plati jen pro pontiku. AA se naopak nejsnaze rozmnozuje rizkovanim.
Přátelé, mám prvním rokem p. pontický a začaly mi jednotlivé stonky od spodu usychat. Nejdřív to od spodu zhnědne, pak vršek zvadne a nakonec to celé uschne a je to hnědé. Nejdřív jsem myslel, že je to nějaký škůdce, ale po pročtení zdejších informací jde možná spíš o konec vegetace a už byl čas ho sklidit. Má to tak 30cm. Co myslíte? Mám to celé sestříhnout 10cm od země, i když je to první rok? Nechcípne to v tomhle vedru?
a už kvete? Na začátku květu obrat, já třeba nechal asi dva výhonky. A pokud by bylo extra sucho, jako zrovna teď je,,tak bych se nebál zalejvat. Ale asi není nutno příliš, přeci jen, je to skoro plevel Myslím, že žloutnutí bude stářím. Taky jsem sem tam narazil na nějakou část.
qeyro píše:Přátelé, mám prvním rokem p. pontický a začaly mi jednotlivé stonky od spodu usychat. Nejdřív to od spodu zhnědne, pak vršek zvadne a nakonec to celé uschne a je to hnědé. Nejdřív jsem myslel, že je to nějaký škůdce, ale po pročtení zdejších informací jde možná spíš o konec vegetace a už byl čas ho sklidit. Má to tak 30cm. Co myslíte? Mám to celé sestříhnout 10cm od země, i když je to první rok? Nechcípne to v tomhle vedru?
Pontiku uz jsem sklidil, jak pises zacinala zloutnout. Bral jsem horni peknou cast, ktera je aromatictejsi, cca 10-15 cm. Do kvetu nema cenu cekat.
davar píše:
Pontiku uz jsem sklidil, jak pises zacinala zloutnout. Bral jsem horni peknou cast, ktera je aromatictejsi, cca 10-15 cm. Do kvetu nema cenu cekat.
OK. Takže to slušné ostříhat a suchý zbytek nechat svému osudu. Z toho spodku to z jara zase obrazí?
Hele, pontika je totalni plevel. Koreny a cast stonku ma pod povrchem zeme (=slusny korenovy koberec) a kazdy rok to vykosim na podzim az k zemi a stejne to roste a rozsiruje se. Spis si davej bacha, at pontiku nezavleces, kde ji nechces, protoze po par letech zacina byt problem se ji zbavit.
Ahoj, nemá někdo semena ponticy navíc? Díky. Mám v plánu zkusit s bratrem vyrobit absinthe, našel jsem nějaký recepty a tak chci zkoušet. Je mi jasný, že to asi nebude hned super, ale mám rád experimentování [emoji3]