Launch Absinthe St. Antoine na Slovensku uz v OKTOBRI!!!

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Launch Absinthe St. Antoine na Slovensku uz v OKTOBRI!!!

Příspěvek od Habu »

Díky za info! 8-)

Nakonec jsem i docela rád, že jsem propásl otevření... jestliže se tam k absinthu chovají takhle... :? Podávat absinthe jako panák a ještě si (předpokládám) je třeba říct o vodu, tak to sorry...

Kubas to výborně vystihl! Hemingway bar je skutečně jedinečný v tom, že nabízí nejlepší světové absinthy, nicméně je fakt, že tyto tématické bary mohou sloužit jako lákadlo pro turisty, nebo lokál snobských kravaťáků. Zaplaťpánbůh, že to není pravidlem! Jericho je v tomto případě možná to, o čem Kubas mluví. ;) Pravý absinthe má tu smůlu, že jejich výrobců je málo a jde vlastně o raritku, proto tak vysoké ceny. Aby ceny šly dolů, je třeba nejen získat zájem co největší skupiny lidí, ale také zvýšit počet výrobců, rozmanitost. Podívejte se, kolik mají Čechy pivovarů a kolik tu u nás stojí pivo. Bohužel si nemyslím, že ceny absinthu půjdou dolů podobně jako v 19. století. Přijde mi, že nejen EU se k alkoholu a tabáku staví čím dál tím více negativně. Zvyšující se spotřební daň je toho jasný důkazem. Nevím, jak na tom byla spotřební daň v 19. století, ale mám dojem, že takové regule, jaké jsou dnes, nebyly.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Hemingway mi nepřijde jako snobský bar či místo, které by navštěvovali kravaťáci. Však uvidíte sami na dalším srazu ;)

A spotřební daň. V roce 2004 jsme platili 235,- z litru a dnes je to 285. Plus platíme daň z daně, takže 285 plus 20%. Vinaři neplatí žádnou a nikomu nepřijde blbé dát za sedmičku vína třeba 300,- U piva vyskočila díky dani cena o padesát haléřů a pivaři hned začali vyskakoval že přejmenují pivo na tiché víno a přestanou spotřební daň odvádět. My neuděláme nic :(

Ale to jsem odbočil od tématu.
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Hemingway bar samozřejmě není doupě snobských kravaťáků, chtěl jsem jen podotknout, že někomu by to tak mohlo připadnout a to samozřejmě také hází špatné světlo na pravý absinthe. Snobismem byli nařčeni pijáci pravého absinthu např. na diskuzi absint.cz.
dEffect
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Angelique verte suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dEffect »

Suhlasim Habu a ktomu vsetkemu este prispieva aj to, ze na slovensku v podstate nie je mozne kupit kvalitny absinthe. Vela krat sa mi uz stalo, ze mi volal znamy a pytal sa kde a aky absinthe si ma kupit no zial mohol som ich nasmerovat akurat do obchodu kde predavali Mata Hari, co je asi absinthe-u najviac podobne z produktov na nasom trhu. Je to bieda, ale dufam sa to v blizkej buducnosti zmeni.

**** In absinthe is beauty like the truth in wine ****
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Aha, už vím kam tím snobismem míříš Habu! Podle té diskuze na lidé.cz či kdekoliv jinde jsem i já hrdým absintovým snobem a nestydím se za to :)
Habu
fuckin' amateur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

:lol:
Podle té diskuze na lidé.cz či kdekoliv jinde jsem i já hrdým absintovým snobem a nestydím se za to
Když to vezmu z tohoto pohledu, tak já samozřejmě taky. ;)

Ale ve skutečnosti nejsem snob. Že mi chutná pravý absinthe a ne jeho náhražky ze mě nedělá snoba. Jestliže mě kdokoliv nařkne z něčeho, co není pravda, naštve mě to a horko těžko za tím dokážu jen mávnout rukou.
tombik
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tombik »

Nevím za snoby jsou často označováni požitkáři jakéhokoli dražšího tovaru. Takže co si budeme namlouvat, Absinthe, doutníky a kvalitní potraviny? Mainsteam je dnes jinde. Co nejlevnější líh, potraviny zdravé či naopak ze sáčku, levné tabákové výrobky.....my jsme prostě snobové co dávají přednost tomu prvnímu :D
Kubas

Příspěvek od Kubas »

Tombik:Je pravda že tohle je taky jeden z pohledů a já s nim vcelku souhlasim.Já si taky nekupuju pivo Classic a nepřikusuju k tomu točeňák,spíš mám takové představy o mém vysněném absintovém podniku a ty jsou podle všech důvodů co jste tady psali,zřejmně utopické...Pití absintu si zkrátka spojuji s určitou subkulturou,je vcelku jedno so má kdo na sobě,jde o to že dotyčný má nějáké znalosti okolo tohoto nápoje,chutná mu a tak dále a tak dál mno a já si představuju že ve vysněném baru budou takoví všichni.
Dále je podle mně zbytečná ta záplava všech alkoholů ve které se absint utápí,je to absintovej bar,tak budeme mít jenom absint,třeba víno,kávu a třeba Gin,nevím jak je to třeba v té vdově jak často tam absint někdo popijí,jestli by něco takového mohlo trochu prosperovat ale jenom tady je těch lidí docela dost.Taky obsluha by měla mít ve věci zaprvé jasno a taky sdílet nadšení nad absintem.zkrátka co se týče absintu,jsem dost konzervativní a taky staromilec,přecejen je to pití které je spojeno s určitou dobou a moderna okolo toho mi holt smrdí,ale to je samozřejmně jen můj názor.
Kubas

Příspěvek od Kubas »

jinak teď sem koukal na stránky Hemingway baru a výběr alkoholu je tedy opravdu monstrozní,koukal jsem se na absinth a pod jménem je vždy napsáno pouze lihovina s obsahem thujonu...
U st antoine je lihovina s obsahem Thujonu 70 procent.Takže i bar ve kterém se chcete scházet,používá stejnou propagandu jako všude jinde.Navíc co tam dělá ten hills?To jim nikdo nevysvětlil že se to nedá pít?V podniku s tak luxusním alkoholem je celkem ostuda tohle prodávat.ceny všude chyběj :?
Jenda
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: St.Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jenda »

Kubas píše:nevím jak je to třeba v té vdově jak často tam absint někdo popijí,jestli by něco takového mohlo trochu prosperovat ale jenom tady je těch lidí docela dost.Taky obsluha by měla mít ve věci zaprvé jasno a taky sdílet nadšení nad absintem.zkrátka co se týče absintu,jsem dost konzervativní a taky staromilec,přecejen je to pití které je spojeno s určitou dobou a moderna okolo toho mi holt smrdí,ale to je samozřejmně jen můj názor.
Ve Vdově bylo celkem veliké počáteční nadšení jak obsluhy, tak majitelky. Bohužel to vydrželo jenom obsluze (která pak z důvodů nekompetentnosti majitelky odešla), jenž se sama naučila správně pít pravý absinthe s tím, že jí chutnal. Spotřeba absinthu se pohybovala v rozmezí jedna-dvě láhve týdně, což není moc. Cena byla prakticky lidová, šest pětek bylo vhodné i pro studenta. Bohužel již tam asi Antoníčka mít nebudou, ale kdo ví...
Ty ceny u bratrů Slováků mi nepřijdou ujetý, ale nekřesťanský, osobně bych tam za ty peníze nešel. A co se týče baru Hemingway, je pěkný, nabídka absinthů přímo geniáalní, ale mě to prostředí nesedí (kdo mě znáte, tak vám dojde, že se tam moc nehodim :) )
Nejraději bych zapadlý absinthový bar v secesním stylu někde v zapadlé uličce.. ale to je jen utopie ;)
V nebi nejsou žádní zajímaví lidé!
Odpovědět