jmenuju se Jirka, Kristova léta na hrbu, přesto duševně postpubertální, což není na škodu, pakliže si člověk nějaké zdravé uvažování chce uchovat, není-liž pravda?
Absint piju už nějakou dobu, dostal jsem se k němu víceméně náhodou před mnoha lety, kdy jsem šel na jeden noční tah s trudomyslným kamarádem, který stále hledal něco nového, proto jsme ochutnali Absint.
Bohužel se jednalo o absint český, který s absintem v pravém slovu smyslu nemá vůbec nic společného. Chemické zabarvení 70% lihu mě opravdu nenadchlo, a tak to na nějaký čas bylo vše, co jsem z absintu chtěl ochutnat. Po čase jsem však zabrousil do Francie, kde jsem měl to potěšení ochutnat opravdový absint a ten mě oslovil...velmi...
Ohledně českých absintů nemám valné mínění, ochutnal jsem snad vše, co se zde prodává, od Green Fairy,
(Delis), přes Fruko, Zelený strom, Kings Spirit, Trul, no vyjmenovávat vše nebudu, většina měla společné chemické barvení a nevalnou chuť, stejně tak absenci základního požadavku, tedy obsahu anýzu, díky kterému dochází k tradičnímu barvení (jako u Ouza, Pastisu, atd).
Mám osobně rád rituál, který jej provází (ovšem originální, tedy s vodou, nikoliv čechismus s ohněm), což mi drtivá většina ostatních absintů nemůže dopřát. Rád si nechám občas poslat něco speciálního, jako v případě španělských, či švýcarských absintů, ikdyž mi speciálně černý španělský absint naháněl hrůzu...)) někdy však výrobce neví, co si za láhev říct a občas je cena naprosto někde jinde, než je skutečná kvalita...jakýchkoliv východních absintů jsem se vyvaroval, myslím, že existuje riziko čehosi nadbytečného, co by mi mohlo absint znechutit, tedy se držím vyzkoušeného a ostatní z povzdálí pozoruju. Nebudu více nudit představováním, snad bude prostor více diskutovat....Tedy nazdraví VÁM VŠEM )