Ahoj!
Co jsem se tak dočetl, tak všichni začínají svou první zkušeností s absinthem, tak tuto šablonu dodržím.
Před několika lety jsme si s kamarády řekli, že bude určitě zábavné strávit večer četbou Faunova odpoledne a popíjet u toho absinthe, který jsme nikdy předtím neměli. Samozřejmě šlo o jakousi přehnanou stylizaci do atmosféry 19. století. Nicméně, jsme si koupili láhev st. Antoine a provedli patřičnou rešerši, jak absinthe konzumovat. První ochutnávka byla překvapením. Na poprvé mi chuť po lékořici nezachutnala a přemáhal jsem se, abych sklenici vůbec dopil. Po několika týdnech jsem si na absinth vzpomněl a měl jsem nutkání ho znovu ochutnat. Tentokrát se mi už chuť lékořice nehnusila - naopak, čím víc jsem toho vypil, tím víc mi to začínalo chutnat. Dnes jsem tomu už dávno propadl a absint jsem si zamiloval. Lahví mám doma několik, však zatím jen od Žufánka. Doufám, že zde najdu tipy i na další chutné exempláře.