Voda

Absintové nádobí (lžičky, fontány, sklenice) a příprava samotného absintu.
DarkenCZ

Re: Voda

Příspěvek od DarkenCZ »

Martin píše:Správný buržoust používá jen Evian ;) Když Francie, tak Francie.

Ač buřtchroust, tak my ledovcová chutná nepatrně víc, ale Evian sem samozřejmě zkoušel také :-)
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kamamura »

... beztak to všechno různí internacionální podnikavci čepují do lahví z pražské vodovodní sítě :-) S kvalitní barevnou tiskárnou a scannerem nejsou zahraniční značkové výrobky problém. A ta marže...
Sudlice
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sudlice »

U nás centrální vodovod zatím neexistuje, takže v 90 let starém domě používáme obyčejnou studniční vodu - její kvalita možná není až tak špatná, co jí ale dosti ublíží cestou ke kohoutku, je staré potrubí. Proto ji používám jen na vaření a k běžnému pití i k přípravě absithu používám vodu balenou pramenitou.
Vaultboy
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaultboy »

Když to tady tak čtu, tak jsem rád, že nám z kohoutků teče kojenecká voda. Chlor z ní necítím a chutná mnohem líp než balený neperlivý. No a podle různých testů, co jsem zahlídl v různých novinách, je i zdravější než ty balený. I když to zase záleží na značce balený vody. Vzhledem k tomu, že některý se stáčí z nějakého pramínku poblíž fabrik, ale hlavně, že je balená a nevím kolikrát dražší než z kohoutku. :-D Na druhou stranu se nedivím, že si někteří kupujete balenou vodu. V některých místech kvalita vody z vodovodu velice pokulhává.
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Vaultboy píše: Na druhou stranu se nedivím, že si někteří kupujete balenou vodu. V některých místech kvalita vody z vodovodu velice pokulhává.
My mame v okoli Budejovic strasne mekkou vodu a ani po dvou letech sem si na prazskou vodu nezvyk..Pride mi hnusne premineralizovana a celkove neni na chut moc dobra, dere me, jak vsude dela vodni kamen a kdyz vylezu ze sprchy, tak se mam pocit, ze kdybych tu vodu na sobe nechal zaschnout, tak ze sebe pak muzu sfoukat pisek :?
Takze treba v tomhle ohledu se taky nedivim, kdyz si nekdo kupuje vodu balenou :)
Omnia mea mecum porto.
Vaultboy
Pokročilý absintista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaultboy »

Tak pořád lepší, než kdybys měl sprchu jak ve filmu Tank Girl. Ale podle toho jak si to popsal tak je to blízko. Pokud tento film neznáte, tak pro pochopení tady od dvacáté třetí vteřiny. http://www.youtube.com/watch?v=qb8OqoMraMI
Pamatujte:Cogito ergo sum.To vám nikdo nevezme tak nebuďte jen články v řetězu, jen členy stáda,only bricks in the wall,jen beztvará masa.Každý jedinec je jedinečný tak se nenechte pomlít v tom obřím mlýnku na maso do kterého nás ti nahoře chtějí nacpat.
Ithi
Aktivní pijan
Oblíbený absinthe: La Grenouille, Mead Base
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ithi »

Tank girl! Luxusní to film :D .... uděluji ti čestný bod za dobrý vkus na ujeté filmy :D
The Whole Universe Is Just An Splendid Illusion That Blinds The Human Eye
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night_Sun »

Tak tohle jsem neviděl už pěknou řádku let :lol: Pěkné psycho :lol:

Dworzaaa -> Záleží na tom kde v Praze bydlíš. Na Černým mostě v Praze je až skoro nechutně měkká voda a až skoro sladká. V Litoměřicích i v Ústí nad labem je zas moc tvrdá. Sprchování pískem znám. Hlavně zůstavají na nádobí slušné mapy. Přesně jak popisuješ, kámen všude kam se podíváš. Už jsem doma musel několikrát měnit kvůli tomu sítka v baterii, úplně je to sežralo a nejspíš to byl aušus produkt :D Co vím tak Praha má tři hlavní zdroje pitné vody. Při přípravě Absinthu mi to přišlo OK i s tou tvrdou vodou. Louche nastal při zhruba stejném objemu vody.

Mapa vodovodní sítě, Praha:
http://img.geocaching.com/cache/7fae396 ... a2a45a.jpg
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Hezká mapka, díky! Já když jsem bydlel na Praze 4 v Krči, tak jsem měl strach vodou z kohoutku zalévat květiny. :roll:

Teď co bydlím v Benátkách nad Jizerou, tak nepiju nic jiného než vodu z kohoutku. Byť voda tvrdá, ale čistá, bez chlóru, nesmrdí.
- Moderní absinthe chutná moderně.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

S tou vodou v Praze to taky hodně záleží nejen na poloze, ale především na stavu rozvodů v baráku.
Odpovědět