Stránka 2 z 76
Re: Gin
Napsal: stř 06. říj 2010 20:01:17
od Tibro
keltos píše:...pelyněk, ... anýz, badyán, yzop
Gin?
Re: Gin
Napsal: stř 06. říj 2010 23:45:54
od keltos
Tibro píše:keltos píše:...pelyněk, ... anýz, badyán, yzop
Gin?
experiment...nekdo pridava, nekdo ubira...ylove ever
Re: Gin
Napsal: čtv 07. říj 2010 5:49:14
od Tibro
Jde to? S tonikem?
Re: Gin
Napsal: čtv 07. říj 2010 8:14:58
od keltos
Chtělo by to ještě dopilovat. Anýz a badyán dělá neplechu, ten stáhnout na minimum nebo nedávat vůbec. Yzop a pelyněk je jen stopové množství pro "květnatost" (zkoušel jsem i levanduli, ale už také nedám).
Nejraději jen s ledem nebo úplně samotné na srkání. Maximálně gin fizz, tonic mi moc nejde pod kníra a níž ještě hůř
Tonic uschová všechny chutě a vyleze maximálně jalovec ... Vzdálená podobnost jako tequila se solí a citronem, ale Kissák na to má vlastní názor

Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 2:44:50
od Dworzaaa
no kurnik sopa to bys mel aspon malej vzorecek dotlacit na pristi setkani

Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 8:43:43
od Wajt
MuhuGin zní hodně dobře, rozhodně bych s chutí okoštoval

Jinak pokud tomu trochu někdo rozumí - jak je na tom s kvalitou Bombay Sapphire? Pil jsem ho docela s chutí po hospodách v Londýně...
Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 9:41:40
od Dworzaaa
Vubec tomu nerozumim, ale muzu tak nak poskytnout to, co sem se docetl. Bombay Sapphire je celosvetove nejprodavanejsi gin a vyrabi ho spolecnosti Bacardi. Co sem se tak docetl, tak to asi nebude sracka, protoze vetsina recenzentu si ho pochvaluje a se shoduje na tom, ze je skoda ho smichat jen tak do nejakyho kokteleju. Jinak ta skvela jemna chut je danna specialnim vyrobnim procesem, kterej pouzivaj v Anglii jen 4 fabriky. Vyrabi se to tak, ze alkoholovy pary prochazi pres pary vaporizovanych bylin a proto je bombay sapphire tak krasne vonavej, chutnej a pritom jemnej... Jinak etiketu sem nevidel, ale predpokladam, ze v tom nebudou zadny sracky (pokud ste ho nekdo nepil a divite se nad tou modrou barvou, tak takhle barevna je jen flaska (jako safir)

, gin je klasicky cirej ). Podle jejich stranek a jinych zdroju to masti ze smesice tehle bylinek a koreni:
Lemon peel from Spain
Angelica from Saxony
Grains of Paradise (pine) from West Africa
Licorice Root from China
Coriander from Morocco
Juniper from Italy (the word “gin” comes from “juniper”)
Cassia Bark (cinnamon) from IndoChina
Almonds from Spain
Orris Root (iris) from Italy
Cubeb berries (menthol) from Java
Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 9:54:45
od Tuvy
Wajt píše:MuhuGin zní hodně dobře, rozhodně bych s chutí okoštoval

Jinak pokud tomu trochu někdo rozumí - jak je na tom s kvalitou Bombay Sapphire? Pil jsem ho docela s chutí po hospodách v Londýně...
Bombay mi přijde jako dobrý základ. Jelikož u nás pijou gin hlavně holky (s tonikem nebo džusem), zatímco čistý gin pijeme spíše výjimečně, tak je Bobay (i vhledem k ceně) hitem. Po smíchání s tonikem je rozdíl od superprémiových vskutku neznatelný.
Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 14:03:46
od DarkenCZ
Bombai není špatný, ale Plymouth je chuťově mnohe dál (můj neskromný názor). A teď koukám, že se dá už objednat i u nás za poměrně slušnou cenu. Takže kdokoli chce do ginu, doporučuju.
http://www.plymouthgin.com/
Re: Gin
Napsal: pát 08. říj 2010 14:30:11
od Dworzaaa
DarkenCZ píše:A teď koukám, že se dá už objednat i u nás za poměrně slušnou cenu./
400-500Kc/l ?!

Neni to nejak podezrele malo?
