Re: Borovička
Napsal: sob 13. srp 2016 21:04:45
-Borovička pravá - destilát z vykvašených jalovčinek. Ač jalovčinky obsahují zkvasitelných cukrů dost, inhibitátorů kvašení sice taky, ale ty zas nejsou až takový problém. Větším je jejich cena a taky jejich mimořádná aromatická a chuťová "vydatnost". Nevím zda by byl vůbec takový destilát bez úprav pitný a jestli je někde k prodeji.
Martine, víš?
-Borovička průtahová - výrobu popsal Martin.
-Borovička řezaná - nejrůznější mixy za studena a v nejrůznějších poměrech čistého lihu s výše uvedenými destiláty.
-Borovička konzumní - líh s jalovcovým olejem a nejrůznějšími upravenými "zbytky" po destilacích a tak....
*
(Snažím se už delší dobu si napsat nějaký článek o borovičkách, ale jde mi to jak psovi pastva. Asi mně to moc nebaví....
Tak přiložím jen pro hrubou orientaci částečnou copy z jednoho materiálu).
Martine, víš?
-Borovička průtahová - výrobu popsal Martin.
-Borovička řezaná - nejrůznější mixy za studena a v nejrůznějších poměrech čistého lihu s výše uvedenými destiláty.
-Borovička konzumní - líh s jalovcovým olejem a nejrůznějšími upravenými "zbytky" po destilacích a tak....
*
(Snažím se už delší dobu si napsat nějaký článek o borovičkách, ale jde mi to jak psovi pastva. Asi mně to moc nebaví....
Tak přiložím jen pro hrubou orientaci částečnou copy z jednoho materiálu).