Stránka 2 z 13

Re: Kontušovka

Napsal: úte 17. lis 2009 16:23:55
od Martin
Lahví bude pár, z testovací šarže nebude víc jak 100 kusů. Udělám pak i vzorky ze kterých budu potřebovat vaši reakci. Kontušovku totiž už sakra dlouho nikdo nepil.

Re: Kontušovka

Napsal: úte 17. lis 2009 17:02:37
od Repry
Testovací vzorek si určitě pořídím a svůj skromný názor Ti rád pošlu. Třeba se tím zúčastním něčeho velkého (jako je obrození Kontušovky v ČR :-) )

Re: Kontušovka

Napsal: úte 17. lis 2009 17:53:48
od Wagi
tak na tom sem velmi zvědavý jelikož newím do čeho jdu :D

Re: Kontušovka

Napsal: úte 17. lis 2009 18:54:34
od tombik
taky vůbec netuším a hlásím se do budoucna o vzorek :)

Re: Kontušovka

Napsal: stř 18. lis 2009 18:59:03
od Tuvy
Vzoreček si určitě také vezmu. Držím palce, byť ta pálenka z medoviny jako základ mě trochu děsí, protože už samotnou medovinu máš dost kořeněnou. Byť marketingově to vypadá báječně - "Osm bylin louhovaných v pálence z tříleté (archivní) "královské" medoviny" (tradiční označení pro 12ti letou medovinu ze snad 60% roztoku medu či co, legální termín není). :D

Re: Kontušovka

Napsal: stř 18. lis 2009 19:20:27
od Martin
Destilát z medoviny je právě cítit jen po medu. Je to hodně specifická a jemná vůně. A jelikož bude kontušovka čistě bylinného původu nebude to nijak na škodu.

Jinak medovinu jsme dělali poměrně kořeněnou (takzvaná staročeská) protože odběratel, který od nás bere 80% produkce to tak požadoval. Ale třeba medovina, kterou prodáváme asi poslední dva měsíce je z drtivé většiny jen z medu a bylinky tam nejsou téměř cítit.
U staročeské medoviny jsme používali skořici (té bylo víc), hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový oříšek a třeba i drcené vanilkové lusky. Běžně se používá vanilkový cukr, ale my dáváme přírodní vanilku.

Re: Kontušovka

Napsal: čtv 19. lis 2009 9:25:16
od dEffect
Martin píše:U staročeské medoviny jsme používali skořici (té bylo víc), hřebíček, pomerančovou kůru, muškátový oříšek a třeba i drcené vanilkové lusky. Běžně se používá vanilkový cukr, ale my dáváme přírodní vanilku (asi 8.000,- Kč za kilo nebo asi 80,- Kč za jeden lusk!)
Toto je presne ten pristup, ktory sa mne osobne velmi paci. Ked uz nieco robim, tak to robim poriadne a neuspokojim sa s nahradami. Velmi sa mi paci vase rodinne zapalenie pre vec :) Uz mam v plane okostovat cely vas sortiment :)

Re: Kontušovka

Napsal: úte 01. pro 2009 0:25:05
od tombik
No tu medovinku asi objednám, přece jen se blíží vánoce, tak ať mám něco pro babičku :)

Re: Kontušovka

Napsal: pon 28. pro 2009 12:00:53
od Martin
Kontušovka je v podstatě hotová! Dnes jsem ji naředil na 45% (před filtrací možná o něco stáhnu) a dosladil medem. Teď ji nechám do března poležet a pak udělám vzorky. Ale i teď, čerstvě stočená z bylin mi chutná, moc chutná!

Re: Kontušovka

Napsal: pon 28. pro 2009 21:22:21
od tombik
No tak to jsem zvědav. Vůbec netušim jak by to mělo chutnat....už se moc těším :)