Distillery Kleiner
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Re: Distillery Kleiner
O marketingu tu už bylo napsáno dost.
Teď něco z praxe. Jaká asi je kvalita vykupovaného ovoce z okolí?
Jaké ovoce se asi nosí do takových výkupů? Myslím, že takové které nejde jinak udat.
A když se dováží někde z Balkánu atd. jak se přepravuje aby cestou moc neutrpělo? V chladicích vozech, silně podtržené nebo se nechá osudu - nahnití, napadení plísněmi atd?
Nu, což, vždyť to zkvasí a vypálí se to...
Proto taky i mají domácí destiláty tak špatnou pověst. Mimo hamižnosti je na vině i to, že si lidé pletou kvasné kádě s kompostem. Ovoce nedozralé nebo svým vzhledem a stavem neláká k zakousnutí do kádí nepatří.
S devitiměsičním kvašením snad dělají z lidí úplné blbce. Asi jo, protože se najdou takoví kteří jím to kupují. Existuje spousta důvodů proč tak dlouho nenechávat kvas ležet!
A když se ještě chlubí extrémním stářím destilátů které jsou k tomu absolutně nevhodné, tak by snad každému mělo být jasné co je to za spolek. Já bych si po takové "reklamě" od nich nekoupil ani sifon.
Teď něco z praxe. Jaká asi je kvalita vykupovaného ovoce z okolí?
Jaké ovoce se asi nosí do takových výkupů? Myslím, že takové které nejde jinak udat.
A když se dováží někde z Balkánu atd. jak se přepravuje aby cestou moc neutrpělo? V chladicích vozech, silně podtržené nebo se nechá osudu - nahnití, napadení plísněmi atd?
Nu, což, vždyť to zkvasí a vypálí se to...
Proto taky i mají domácí destiláty tak špatnou pověst. Mimo hamižnosti je na vině i to, že si lidé pletou kvasné kádě s kompostem. Ovoce nedozralé nebo svým vzhledem a stavem neláká k zakousnutí do kádí nepatří.
S devitiměsičním kvašením snad dělají z lidí úplné blbce. Asi jo, protože se najdou takoví kteří jím to kupují. Existuje spousta důvodů proč tak dlouho nenechávat kvas ležet!
A když se ještě chlubí extrémním stářím destilátů které jsou k tomu absolutně nevhodné, tak by snad každému mělo být jasné co je to za spolek. Já bych si po takové "reklamě" od nich nekoupil ani sifon.
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Trochu mi to připomíná 90. léta a prodeje předražených hrnců, vysavačů, atd... Inu jiná doba, jiné zboží, ale stejný druh lidí a stejné praktiky. Zde pomůže jen řádná osvěta. V 90. to s internetem nebyla žádná sláva, dnes se informace šíří přeci jen lépe.
-
Alchymista
- Aktivní pijan
- Oblíbený absinthe: Jade, St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak jedna oprava. To moje pracné zjišťování kdo za tím lihovarem stojí, je podle jednoho článku v Prostějovském deníku známá věc. Medek to táhne s Kleinerem už od roku 2012. A podle všeho měli problém také splatit kauci. Proto se asi vykašlali na slivovici za 280 Kč a upravili cenu na 2000.
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 31107.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Netušil jsem, že vyrábí i Hustopečskou Mandlovici. Podle fotek je ta výroba v dost bídném stavu. Prostě pěstitelská pálenice a ne luxusní lihovar. Ty jejich nové designové láhve vůbec neodpovídají místu, kde to destilují. Jakoby v místní karosárně dělali kastle na Rolls Royce.
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 31107.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Netušil jsem, že vyrábí i Hustopečskou Mandlovici. Podle fotek je ta výroba v dost bídném stavu. Prostě pěstitelská pálenice a ne luxusní lihovar. Ty jejich nové designové láhve vůbec neodpovídají místu, kde to destilují. Jakoby v místní karosárně dělali kastle na Rolls Royce.
- VSemi
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Z jejich webovek:
„Nemáme vlastní sady, ale potřebné převážně divoké a volně rostoucí ovoce, které roste podél lesů a polí všude kolem nás, vykupujeme od nasmlouvaných sběračů"
Neměli by tam spíš psát podél silnic??? S neznámým množstvím pesticidů?
Ale tak hlavně že vše zraje v dubových sudech popř v sudech po sherry nebo rumu...snad si tam zajedu na nějaký vzorek...tam totiž nemůže být asi náznak chuti po ovoci už po 7 a více letech v sudu..
„Nemáme vlastní sady, ale potřebné převážně divoké a volně rostoucí ovoce, které roste podél lesů a polí všude kolem nás, vykupujeme od nasmlouvaných sběračů"
Neměli by tam spíš psát podél silnic??? S neznámým množstvím pesticidů?
Ale tak hlavně že vše zraje v dubových sudech popř v sudech po sherry nebo rumu...snad si tam zajedu na nějaký vzorek...tam totiž nemůže být asi náznak chuti po ovoci už po 7 a více letech v sudu..
Nejsem na to takový odborník, jako vy, ale trápí mne a sem zvědavý...
Proč nemá Žufánek taky nějaký projekt Jaguár
?
Vážně teď chci říct, že charita je skvělá věc a pokud se vyberou peníze na potřebné, nic proti tomu
Od koho a v jakém stavu berou ty sudy po rumu, cherry a tak? A po jakých konkrétně?
Proč na webu ani na oficiálním facebook profilu nejsou nikde fotky z výroby nebo aspoň obrázek palírny? ( snažili se to schovat, ale já to našel
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 51103.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) .
Můžeme si taky něco vypálit?
http://michalvolcko.blogspot.cz/2012/02 ... siran.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Aby to bylo fér, pálenice je i nová ( tam asi vznikají ty unikáty ) aneb tož neděláme v té palenici dlóho, ale sme v tom nejlepší
http://prostejovsky.denik.cz/zpravy_reg ... 61207.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdo je Růžena Kleiner, která musí každou šarži ochutnat? Něco jako Lorena Vásquez?
Ale proč tak trollím... Kdo z vás si všiml na jejich webu úplně dole takového malého usvědčujícího důkazu? To já považuji za největší LOL
http://www.matlocha.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Proč nemá Žufánek taky nějaký projekt Jaguár
Vážně teď chci říct, že charita je skvělá věc a pokud se vyberou peníze na potřebné, nic proti tomu
Od koho a v jakém stavu berou ty sudy po rumu, cherry a tak? A po jakých konkrétně?
Proč na webu ani na oficiálním facebook profilu nejsou nikde fotky z výroby nebo aspoň obrázek palírny? ( snažili se to schovat, ale já to našel
Můžeme si taky něco vypálit?
Aby to bylo fér, pálenice je i nová ( tam asi vznikají ty unikáty ) aneb tož neděláme v té palenici dlóho, ale sme v tom nejlepší
Kdo je Růžena Kleiner, která musí každou šarži ochutnat? Něco jako Lorena Vásquez?
Ale proč tak trollím... Kdo z vás si všiml na jejich webu úplně dole takového malého usvědčujícího důkazu? To já považuji za největší LOL
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Edit aneb proč já hlupák nechodím do Warehousu na ty předváděčky budovat konexe
http://www.atbars.com/2016/11/21/kleine ... rimentuje/" onclick="window.open(this.href);return false;
Modří už vědí.. Godet, Diplomatico atd. a všechny ty " partnery", kteří si "vybrali" Kleinera dováží a zastupuje UPB...
http://www.atbars.com/2016/11/21/kleine ... rimentuje/" onclick="window.open(this.href);return false;
Modří už vědí.. Godet, Diplomatico atd. a všechny ty " partnery", kteří si "vybrali" Kleinera dováží a zastupuje UPB...
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
- Rafael
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: St. Antoine
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odkaz. Dobře jsem se tam pobavil a opět si potvrdil můj názor na marketing a reklamy v souvislostí s lidskou blbostí..
(Jak si po něčem takovém, po takové snůšce blábolů, může někdo za takový peníz něco od nich koupit?)
*
Tak zas přidám něco z praxe a něco co mně tam obzvlášť "zaujalo":
Švestka kulatka - Silver plum, divoký špendlík - Wild pin.
Tipuji, že prostějovští "šlechtitelé" divokých keřových peckovin mají na mysli durancii a myrobalán.
Proti duranciím nemůže nikdo nic namítat, je to jedna z nejlepších peckovin pro výrobu destilátů. I to synonymum "kulatka" by se dalo skousnout...
*
Ale divoký špendlík neexistuje. Jedná se o myrobalán, (Prunus cerasifera).
Divoce rostoucí strom či polokeř, velmi odolný, úrodný, odnožující a až invazivní.
Taky se dobře množí z pecek čimž se různě v okolí kříží a vzniklo a vzniká mnoho nejrůznějších kultivarů. Odlišují se barvou, velikostí plodů, ale chuti, cukernatosti a aromatem moc ne. Jedná se o podřádné ovoce kterým pohrdají i domácí paliči v neúrodných létech. Plody jsou na rozdíl od špendlíků kulaté a neodlučitelné od pecky.
*
Naproti tomu špendlíky jsou šlechtěné slivoně oválného, švestkovitého tvaru, aromatické, cukernaté a velmi vhodné k výrobě destilátů. Bohužel jsou čím dál vzácnější protože jsou velmi náchylné k PPV, šarce, takže se jedná o velmi vzácnou peckovinu.....
(Jak si po něčem takovém, po takové snůšce blábolů, může někdo za takový peníz něco od nich koupit?)
*
Tak zas přidám něco z praxe a něco co mně tam obzvlášť "zaujalo":
Švestka kulatka - Silver plum, divoký špendlík - Wild pin.
Tipuji, že prostějovští "šlechtitelé" divokých keřových peckovin mají na mysli durancii a myrobalán.
Proti duranciím nemůže nikdo nic namítat, je to jedna z nejlepších peckovin pro výrobu destilátů. I to synonymum "kulatka" by se dalo skousnout...
*
Ale divoký špendlík neexistuje. Jedná se o myrobalán, (Prunus cerasifera).
Divoce rostoucí strom či polokeř, velmi odolný, úrodný, odnožující a až invazivní.
Taky se dobře množí z pecek čimž se různě v okolí kříží a vzniklo a vzniká mnoho nejrůznějších kultivarů. Odlišují se barvou, velikostí plodů, ale chuti, cukernatosti a aromatem moc ne. Jedná se o podřádné ovoce kterým pohrdají i domácí paliči v neúrodných létech. Plody jsou na rozdíl od špendlíků kulaté a neodlučitelné od pecky.
*
Naproti tomu špendlíky jsou šlechtěné slivoně oválného, švestkovitého tvaru, aromatické, cukernaté a velmi vhodné k výrobě destilátů. Bohužel jsou čím dál vzácnější protože jsou velmi náchylné k PPV, šarce, takže se jedná o velmi vzácnou peckovinu.....
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
sekyry.
- Tuvy
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Pernod Fils
- Kontaktovat uživatele:
Tak především jedno jak druhé je bordel rostoucí u cest jako větrolamy.
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
- Tornado
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jde o divoce rostoucí mirabelány, tak jsem viděl docela dost různých variant. Žlutý, červený, modrý, až skoro černý, rozdíly jsou i ve tvaru a velikostech. Docel často taková směs roste pohromadě. Sbírat to na kvas musí být otrocká práce. Z vlastní zkušenosti takový mix mohu doporučit na marmeládu. Na těch pár skleniček na doma případný sběr moc času nezabere a výsledek je super.
- Dworzaaa
- *** Absinthe guru ***
- Oblíbený absinthe: Sevil
- Kontaktovat uživatele:
LOL... Diky za vytrzeni z myho schweizer Traumu...skoro se mi az po Cechach zacalo stejskat 
Omnia mea mecum porto.