Justifiée & Ancienne
- VSemi
- Věrný stoupenec zelené víly
- Oblíbený absinthe: Žufánek
- Kontaktovat uživatele:
Re: L'Ancienne
První šarže J&A byla zklamáním i pro mě...ale naštěstí sem měl jen 1 láhev... druhá šarže je opravdu úplně něco jiného... hodně velký rozdíl...pro mě asi to nejlepší co jsem kdy zatím pil. Dvojka J&A je fakt povedená záležitost.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
V jedničce byl pelyněk z Brna, Ponta jsem neměl. Dvojka čistý Ponta a další taky. Bez toho pelyňku to fakt nejde.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Re: Justifiée & Ancienne
A k hutnosti. J&A má s L'Ancienne velice podobné množství anýzu a fenyklu. Tedy komponent, které stojí právě za hutností. Jste za ty roky poměrně chytří a víte, že s absintem je to stejně jako s vínem. Každý ročník je odlišný i když recept a složení je pořád stejné. Je to příroda a ne žádný posratý postmix sirup. Žádný náš absint nechutnal nikdy jako jeho předchozí ročník, každý je unikátní a proto to ročníkujeme. Dvojka J&A má identický recept a postup jako jednička a rozdíl jako čert.
- VSemi
- Kontaktovat uživatele:
Já když sehnal jednu láhev 1. šarže a ochutnal tak narovinu rikam že jsem byl zklamán...a říkal jsem si že zůstanu u Mead Base a St. Antoine...když přišla dvojka tak jsem se do nákupu ani moc nehrnul...pak ale přece zvědavost zvítězila a jen jednu lahev jsem si přivezl...zkusil..... a totálně se nadchl a právě z důvodu aby to nedopadlo jako s jedničkou tak jsem si dvojky udělal zásobu 8lahvíMartin píše:Dvojka J&A má identický recept a postup jako jednička a rozdíl jako čert.
- Hektor
- Oblíbený absinthe: St. Antoine V, L'Ancienne
- Kontaktovat uživatele:
AnoHabu píše:A druhou, soudruhu, povidam druhou šarži J&A jsi měl?Hektor píše:Aktuální J&A je pro mě mírné zklamání (cosik tomu chybí, není tak plná a hutná jako Ancienne).
Doufám, že se to časem zlepší
Každopádně mám otevřenou Ancienne 2011, 2012/14 (2013 nebyla, že?), pak J&A 1. a 2.šarži
Stále nějak vede Ancienne 2011, 12,14 a pak teprve 2.šarže J&A.
To samé u MeadBase..první šarže nepřekonaná!
Ale mě si raději nevšímejte, já jsem poslední dobou nostalgik a tlačím slzu nad poslední kapkou 5.šarže Antoníčka (pak už jen archiv, který zatím neotevřu)
"Jediným způsobem, jak zjistit meze možného, je odvážit se alespoň malý kousek za hranice nemožného".
Arthur Charles Clarke
Arthur Charles Clarke
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Porovnávat 6 roků starý destilát s novým, hlavně u absintů, bych si možná netroufl ani já
Zvláště Mead Base. Ten zraje tak, že už po dvou letech jde skoro o úplně jiný produkt než na začátku.
- VSemi
- Kontaktovat uživatele:
Tak jen doufám že zraje do krásy...Martin píše:Zvláště Mead Base. Ten zraje tak, že už po dvou letech jde skoro o úplně jiný produkt než na začátku.
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
To přímé srovnání mezi L'Ancienne a J&A #2 možná někdy zkusím, nicméně přestože by měl být J&A jakýmsi nástupcem L'Ancienne, považuji jej stále za něco docela jiného. Ta výrazná sudovitost v J&A #2 mě hrozně baví a to třeba v L'Ancienne 2011 není. Co si pamatuji, je L'Ancienne 2011 vybalancovaný TOP, jestli se mi dostane pod drápy jedna další láhev 2011, určitě ji otevřu.Hektor píše:
AnoMyslím
Každopádně mám otevřenou Ancienne 2011, 2012/14 (2013 nebyla, že?), pak J&A 1. a 2.šarži
Stále nějak vede Ancienne 2011, 12,14 a pak teprve 2.šarže J&A.
To samé u MeadBase..první šarže nepřekonaná!
Ale mě si raději nevšímejte, já jsem poslední dobou nostalgik a tlačím slzu nad poslední kapkou 5.šarže Antoníčka (pak už jen archiv, který zatím neotevřu)
- Moderní absinthe chutná moderně.
- stego
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
OK keď sa dohodnem domov tak si to skúsim porovnať. Za mňa 2011 je stále úplný top. Som zvedavý kam sa j&a 2 posunie časom
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Asi tu zorganizuju nějaký hezký event. Od každého L'A mám 3 láhve, včetně 2011. Nebo 6? Už nevím.
A ano, jak všude píšu, J&A není L'A. Mají toho spoustu společného, ale i tak je to jiné.
A ano, jak všude píšu, J&A není L'A. Mají toho spoustu společného, ale i tak je to jiné.