Mě naopak pětka dnes chutná víc než čtverka, ale to bude hlavně tím, že si to dělám na svoji hubu
Absintové bylinky
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Absintové bylinky
Změny v šestce určitě budou. Ty bio byliny jsou totiž tak kvalitní, že jich musím dávat menší množství. V pětce je jich stejně jako ve čtverce a výsledek je mnohem výraznější. Heřmánek právě hodně ustoupil do pozadí, v čerstvém absintu byl mnohem dominantnější. Co je naopak výrazné, tak je fenykl a yzop. Fenykl může za nový super louche, ale taky je o dost výraznější než kdykoliv předtím. Časem se to zakulatí, ale stejně ho dám do šestky míň, protože chci i nadále používat současný zdroj.
Mě naopak pětka dnes chutná víc než čtverka, ale to bude hlavně tím, že si to dělám na svoji hubu
- Habu
- fuckin' amateur
- Oblíbený absinthe: Sauvage
- Kontaktovat uživatele:
Ošklivá zpráva.Martin píše:Anýz je v ohrožení! Dnes jsem byl u dodavatele a říkal mi, že je ho kritický nedostatek v celé Evropě a cena vyskočila o 80%! Dostal jsem přesně co jsem měl objednáno a když jsem chtěl navíc 15 kilo, tak bez šance. A bio Anděliku jsem dnes nakupoval za 900,- Kč kilo! Začíná přituhovat.
- Moderní absinthe chutná moderně.
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Dominuje Španělsko a Turecko. Pěstuje se ale i v Maďarsku a Polsku. Čím severnější země, tím ale horší kvalita (obvykle). Stefano mi říkal že zajímavý anýz s vanilkovým nádechem je z Egypta, ale tam si pro něj opravdu nepojedu 
- Habu
- fuckin' amateur
- Kontaktovat uživatele:
Konečně jsem našel pražské bylinkářství a květinářství, o kterém jsem tu kdysi (s někým =) mluvil. Je to biskupská zahrádka.
Na místě jsou sazenice i semínka yzopu lékařského.
Sazenice pelyňku Artemisia stelleriana.
Semena anýzu, fenyklu, medunky.
Na centrum Prahy výtečný sortiment. Dříve měli i semínka pelyňku pravého, ale dnes jsem je tam nenašel. :-/
Na místě jsou sazenice i semínka yzopu lékařského.
Sazenice pelyňku Artemisia stelleriana.
Semena anýzu, fenyklu, medunky.
Na centrum Prahy výtečný sortiment. Dříve měli i semínka pelyňku pravého, ale dnes jsem je tam nenašel. :-/
-
Dark Knight
Asi budu trochu OT, ale přítelkyně shání lékořici, nějakou na žvýkání. Napadli nás tak maximálně pendreky, má někdo ještě nějaký nápad, eventuelně typ, kde to sehnat?
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Páteční fotka Claude-Alainova wormwood políčka. Doufám že se mi do dvou let podaří osázet zhruba podobná plocha 
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- keltos
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
To je teda rachot, nádhera!!!
- Habu
- fuckin' amateur
- Kontaktovat uživatele:
Buď jsem opravdu špatný pěstitel nebo pelyňku genepi nesvědčí středočeské klima.
Zatím tedy roste, ale rozhodně už není tak zelený, jak jsem jej v Boveresse kupoval. Lístky pokryl tečkovaný tmavý povlak, jestli si na to zítra vzpomenu, tak bude foto, dnes už je tma.
- keltos
- * Zkušený piják *
- Kontaktovat uživatele:
mě ho ožírají slimáci, svině..
- Martin
- ° Capo di tutti capi °
- Kontaktovat uživatele:
Dnes dorazily bylinky určené na dosud neoznámené absinty
Součástí je i neuvěřitelně voňavý pelyněk pravý z Pontarlier. Podle Stefana (který nákup zajišťoval) je z jednoho z nejlepších ročníků vůbec a taky je to pořádná thujonová bomba! Připravte se na ballz trippin'.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.