Tak ledy se hnuly i v Karlových Varech, a před nedávnem byl otevřen první "Absinth museum, shop, bar" i ve městě Becherovky. Dnes jsem se konečně dostal i k návštěvě, a moje pocity jsou spíš pozitivní.
První co mě trochu nepříjemně překvapilo bylo vyobrazení lahve Hill's na cedulích před vstupem. I přesto jsem se odvážil jít dovnitř

Hned u vchodu ke mě přiběhl pán co dělá přednášky v muzeu, a spustil na mě rusky

To se dalo očekávat vzhledem k hlavní klientele, kterou očekávají. Česky naštěstí taky umí, tak jsme se mohli pustit do řeči. Podle menu jsem hned zjistil proč je na cedulích Hill's. Vzdau je napsáno Hill's absinth bar. Většina absintové nabídky obsahuje veškerou nabídku již zmíněného výrobce (Euphoria, Maktub, Tabu...), nicméně najdou se tu i pitelné věci. Ceny sice nejsou zrovna lidovka, ale co už. Jiná konkurence tu neni.
Lemercier: 165,-
Lucid: 170,-
La Maison Fontaine: 250,-
La Clandestine: 180,-
Mansinthe: 220,-
Z dalších českých zástupců asi jen Bairnsfather Reality, Tolouse Lautrec a Sinopale.
Na prodejně a v muzeu prý však mají 150 druhů absintů. Na příště mám domluvenou prohlídku, a to i pokud bude zavřeno

V baru mají do 20:00 ale na prodejně a v muzeu jen do 18:00. Pokud bude zájem ochutnat i něco mimo stálé nabídky na baru, tak prý není problém.
Co se servisu týká, tak je na výběr z ohně,

nebo voda z klasických Detesk fontánek. Obsluha velice vstřícná a ochotná. Po další návštěvě snad ještě něco dopíšu