Kde všude se dá popít zelená víla?

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Kwjetoň
Zelenáč
Oblíbený absinthe: Roquette, La Grenouille
Kontaktovat uživatele:

Re: Kde všude se dá popít zelená víla?

Příspěvek od Kwjetoň »

tak jsem zcela náhodně navštívil ostravský Les - a můžu jenom doporučit..
mají docela široký sortiment (defakto komplet od Žufánků + pár jiných značek), ceny standard (Toníček 69,- Žabka 89,- až po Lancién 390,- / vše za 3 cl)..
trochu zakouřeno, ale to se dá unést..
fontánky, karafy, skleničky, lžičky, cukříky :) parádní surrealistické obrazy na zdech.. :rock
navíc je tam moc příjemná, až překrásná obsluha (servírka Veronika :heart :D )
do Ostravy moc často nejezdím, ale určitě mě tam neviděli naposled..
víle zdar Q
Corig
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corig »

Tak ledy se hnuly i v Karlových Varech, a před nedávnem byl otevřen první "Absinth museum, shop, bar" i ve městě Becherovky. Dnes jsem se konečně dostal i k návštěvě, a moje pocity jsou spíš pozitivní.

První co mě trochu nepříjemně překvapilo bylo vyobrazení lahve Hill's na cedulích před vstupem. I přesto jsem se odvážil jít dovnitř :-D Hned u vchodu ke mě přiběhl pán co dělá přednášky v muzeu, a spustil na mě rusky :lol: To se dalo očekávat vzhledem k hlavní klientele, kterou očekávají. Česky naštěstí taky umí, tak jsme se mohli pustit do řeči. Podle menu jsem hned zjistil proč je na cedulích Hill's. Vzdau je napsáno Hill's absinth bar. Většina absintové nabídky obsahuje veškerou nabídku již zmíněného výrobce (Euphoria, Maktub, Tabu...), nicméně najdou se tu i pitelné věci. Ceny sice nejsou zrovna lidovka, ale co už. Jiná konkurence tu neni.
Lemercier: 165,-
Lucid: 170,-
La Maison Fontaine: 250,-
La Clandestine: 180,-
Mansinthe: 220,-
Z dalších českých zástupců asi jen Bairnsfather Reality, Tolouse Lautrec a Sinopale.

Na prodejně a v muzeu prý však mají 150 druhů absintů. Na příště mám domluvenou prohlídku, a to i pokud bude zavřeno :D V baru mají do 20:00 ale na prodejně a v muzeu jen do 18:00. Pokud bude zájem ochutnat i něco mimo stálé nabídky na baru, tak prý není problém.

Co se servisu týká, tak je na výběr z ohně, :( nebo voda z klasických Detesk fontánek. Obsluha velice vstřícná a ochotná. Po další návštěvě snad ještě něco dopíšu :)
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Obrázek
- Moderní absinthe chutná moderně.
MrB14ck
Zelený pionýr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MrB14ck »

tak jsem se právě dozvěděl že antoníček se dá popít v plzni (Žumbera) takže až se trochu vyléčím tak to půjdu otestovat a dám tu report...
Adigal
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adigal »

Prave jsem si vzpomel, na co jsem zapomel. Zacatkem leta jsem na Kladne nasel Mustang bar - maji tam Antonicka (4cl za 65k). Podavaji to teda na hulvata jako panaka, ale cast personalu jsem jiz obeznamil, ze by se to melo podavat redene s vodou. Neni teda problem se domluvit na improvizaci. Za ty penize to je skvela volba. Co jsem se tam bavil i s vedoucim, tak to nevypadalo, ze by se k nakupu skla mel, spise ze by 'tento drahy kus' vymenil za neco levnejsiho. Ale podle napojaku na netu ho zda se jeste maji.

http://www.mustangbar.cz/?page=napoje&lang=" onclick="window.open(this.href);return false;
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

MrB14ck píše:tak jsem se právě dozvěděl že antoníček se dá popít v plzni (Žumbera) takže až se trochu vyléčím tak to půjdu otestovat a dám tu report...
:shock:

Neuvěřitelné! O Vánocích budu v Plzni, takže taky otestuji. A mimochodem Žumbera, dole nebo nahoře?
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Jen pro představu, toto je nové absintové menu v Naproti Baru v Brně, které nám představili na našem víkendovém srazu. Wow!

Obrázek
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Ani jeden pes v nabídce.
Já jsem s tebou v Rockland.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Soon.
David.p
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David.p »

To je trochu nepoměr, ne? L'Ancienne za 65,- a St. Antoine za 70,- když prodejné ceny jsou úplně jiné. ;)
Odpovědět