Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Terminus

Seznam pravých absintů, nové absinty na trhu, uživatelské hodnocení, vzorky a vše kolem.
Odpovědět
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Re: Jade PF1901, Edouard, Verte Suisse & Nouvelle Orleans

Příspěvek od Tibro »

Exactly. That's why I wrote "what matters is the taste." I find it hard to believe that this non-reformulation isn't going to have an effect on the taste of the products.
Já jsem s tebou v Rockland.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Ano, taky se mi nechce věřit, že by tato "úprava-neúprava" neměla žádný efekt na výslednou chuť. Zdroj bylin je přeci základ. Nevím, odkud pocházel pelyněk a fenykl v současných Jade, ale užití alternativ s menším obsahem "problematikcých látek" znamená užití méně kvalitních surovin...
Spíše mi přijde smutná celá podstata věci. Přetrvávající puritánské, prudérní omezení, zákazy a bláboly mají za následek úpravu absinthu směrem k horšímu. Vsadím se, že mnohem více než na nějakém "drogovém" efektu konzument pocítí toto dodržení limitů na vůni a chuti. :roll: :(
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

To 10ppm omezení je opravdu zcela debilní. Kvůli tomu se musí používat vyšlechtěné kultivary pelyňku s nulovým obsahem thujonu a aromatické bomby z Pontarlier už dnes v komerční sféře téměř nikdo nepoužívá. Jen kvůli stoletému strachu z thujonu.
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Nicméně, když už byly provedeny ty chemické rozbory a další vědecké pokusy, které odhalili, že i při nejmaximálnějších množstvích thujonu v nápoji se člověk spíš dřív zpije do němoty, než aby by mu něco udělal thujon samotný. Proč tedy legislativa stále neakceptuje ten fakt a nenastaví normální limity (mluvím o USA, u nás s tím zřejmě problém není)?
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Protože Amerika. Chtěl bych vidět statistiku kolik lidí by se ročně otrávilo thujonem a kolik lidí by se prožralo hamburgery ke smrti. Nebo jaké by byly výdaje na léčení "absintismu" a jaké na rakovinu plic z kouření.
Wajt
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

V této souvislosti je třeba upozornit na následující dva aspekty:
1) Tomuto přetrvávajícímu strachu z thujonu nepochybně masivně napomáhá i onen reklamní thujon hype! V atmosféře, kdy si většina lidí myslí, že thujon v absinthu způsobuje halucinace, ani nehrozí, že by došlo k nějaké revizi zákonů či vyhlášek, natož v USA.
2) Otázka thujonu samotná. Je nepochybné, že obsah thujonu v absinthech nemá žádné halucinogenní účinky. Nicméně thujon samotný a jeho chování v lidském organismu není z lékařského hlediska příliš zmapováno (tedy krom jednorázové otravy). Bavil jsem se na toto téma s jedním lékařem. Varoval, že je zřejmé, že thujon se hromadí v těle, neodbourává ihned se jako např. alkohol. Spíše se chová jako THC, které se hromadí v tucích a opouští je cca za tři měsíce. To má za následek odlišnou míru "odoslnosti" u pravidelných uživatelů marihuany proti začátečníkům (klasický příklad, že začátečník se prostě mnohdy nemůže napoprvé "zhulit"). Samozřejmě nelze účinky a chování thujonu a THC srovnávat. Ten lékař se mi tímto pouze snažil naznačit, že není doposud jasné jak se na lidském organismu projeví dlouhodobá pravidelná konzumace byť malých dávek thujonu, jelikož takoví jedinci se fakticky v posledních 80 letech nevyskytovali ve větším nožství. Už z tohoto důvodu nevidím jako provděpodobné, že by v dohledné době došlo k nějakému uvolnění limitů a restrikcí v této oblasti.
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

A start might be if we could get Pavel to stop the thujone hype at L'Or. But that's not going to happen, is it.

You have to realize that, as I understand it, no laws in the U.S. regarding absinthe were changed to allow its sale again. Changing laws is a complicated process of debate and compromise such that it's sometimes difficult to predict what the final result is going to turn out to be. Instead they cleverly noted that all measuring devices have a margin of error that you must account for, so now they allow that their measurements of thujone in alcoholic beverages have a margin of error of 10ppm. It's an acknowledgment of the limits of scientific measuring without having to get legislators involved in enacting new laws, codes or definitions.

What's more is that until there's legal action recognizing real limits for thujone in alcohol beverages there probably won't be any legal definition of what is or isn't absinthe enacted in the U.S., if it ever is. While in the E.U. Pavel and his sort of thujone-hyping anise-free absinth producers will do their best to stand in the way of any legal definition.

I say, enjoy what you enjoy and don't worry about the numbers or what it's called. Sure, things change, but not usually for the better.
Já jsem s tebou v Rockland.
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Dobře, to je možná pravda, že se thujon v těle usazuje, nezpracovává se tak rychle jako alkohol a časem může mít nějaké následky, no na druhou stranu... myslím, že jsme vystaveni mnohem většímu množství jiným, nebezpečnějším látkám ve vzduchu, jídle, všude, že se to dřív nebo později na nás podepíše tak jako tak. Takže nějaká rozčarovanost z thujonu mi přijde přehnaná, nebo minimálně nadhodnocená...
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Wajt
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Netvrdím, jak moc je tohle škodlivé, to opravdu nedokážu posoudit, ani to posuzovat nechci :lol:
Jen si myslím, že absence lékařských závěrů v této otázce hraje do karet moralistům.
Slovi
Vymývač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

Respektive to vždy bylo a je o "správné" interpretaci faktů a lobby, tj. komu se a jak moc zrovna to hodí do krámu. Ale když to potom opravdu dochází do takových detailů, že pokud chce někdo s výrobkem expandovat do USA, musí de facto pozměnit strukturu výrobku na základě domněnek a předsudků, a zároveň přitom plánuje prodávat stále to "stejné"... něco je špatně.

Každopádně. Absinthe je legalizovaný už nějaký ten pátek. Tradiční absinthe se začíná konečně rozlévat po domácnostech, salóncích a při jiných příležitostech... tím chci říct, že my jsme TA generace, která na sobě škodlivost/prospěšnost absintu vyzkouší a za 60 let si na mně můžou klidně zkoumat, jak mě to ovlivnilo. Já se pro vědu, pánové, obětuju rád. Hlavně když budu mít sklenku dobrého, poctivého absintu plnou. :-D
Odpovědět