Sklář nám připravuje další prototypy včetně parádní repliky původní karafy na vodu, takže nezůstane jen u naší stávající sklenice!
Před chvílí jsem přivezl prototyp nové, menší sklenice. Oproti naší má klasickou stopku, je celkově menší a rezervoár má 3cl (naše 4cl).
Bude to taková "tasting glass" pro moje absintové semináře
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Jojo, katafu to chce, rucni lití vody mi dela, se vsim co mam doma problem, pulka vody se mi vzdy vyda po hrdle/stene nadoby na stul misto do sklenice, kdyz chci lit pomalu... :-\
Absintové karafy jsou tady! Nechal jsem vyrobit prvních 14 prototypů, které jsou ode dneška k dispozici na lepší náladě.
Karafa je robustní, váží 660 gramů (naše sklenice cca 190 gramů) a počítá s mírně nešetrným zacházením. Vydržela by obrazně řečeno zatloukání hřebíků
Vyrobil ji náš osvědčený sklář doma na koleně. Inspirací byla pre-ban karafa z Verreries Portieux katalogu a karafa z absinthes.com
Bylo mi jasné, že český zákazník by za karafu nedal skoro 1000 Kč (38€) a tak jsem ji nechal vyrobit tady. Těch prvních 14 karaf prodávám téměř za stejné peníze, jaké jsem dal sklářům.
A nechal jsem vyrobit další sklenici, viz. moje fotka testovacího prototypu.
Nová sklenice má rovnou nohu a menší 3 cl rezervoár. Naše sklenice má rezervoár 4 cl, je o něco větší a díky minci s procentem se pohodlněji drží v ruce.