Absintové bylinky

Vše, co by mohlo zajímat abstinenty či absintové labužníky
Odpovědět
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Re: Absintové bylinky

Příspěvek od Habu »

Martin píše:Hlavní účel jsou speciály, ale do osmé šarže ho narvu taky.
...eh, doufám, že to není střizlivostí, která mi kalí mysl, ale do osmé šarže? Co bude se sedmou? :shock: :mrgreen:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Martin
° Capo di tutti capi °
Oblíbený absinthe: Co si neudělám, nemám.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

To je velice dobrý nápad, který je zároveň snadno realizovatelný. Skoro všechny absintové byliny běžně koupíš v každém bylinkářství a jejich charakteristiku z nich při troše štěstí získáš.

Problémem jsou právě aromatické byliny jako je pelyněk, yzop, meduňka.

Ty jsou v bylinářstvích velice špatné kvality, droga je přesušená, nasekaná na prach a vyčichlá.Nedávno jsem v takovém bylinářství čichal k meduňce. Kdybych na štítku nečetl "meduňka", tak bych to nepoznal. A to je u tak charakteristické rostliny dosti průser. To samé yzop. Ten komerční producenti sbírají jak uvidí první kvítky. Jenže yzop květe klidně dva měsíce, musí se sbírat postupně tak, jak jednotlivé stonky dozrávají. K jedné rostlině se vracíš klidně 6x.
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Sedmá už je hotová, já jsem o ní ještě nemluvil? ;)
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

No, mluvil, ale jen v kontextu s tím, že bude také na bázi vínovice a že na ni máš připravený 50l demižon. Že už je hotová, to jsem jaksi asi přehlédl... :!:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Night_Sun
Věrný stoupenec zelené víly
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Night_Sun »

No napadl mě právě takový test a zároveň bych se naučil něco navíc. Dneska jsem si objednal pár vzorků, následně je porovnám s jinými vzorky. Je pravda, že vypěstovat doma by to bylo o dost lepší. Problém je, že mám balkón ani né 2x1 m :lol: Možná o vánocích přesvědčím babičku jestli si nemůžu v Krkonoších znárodnit jednu lajnu mezi jejími bylinkami do jídla :) Celkově bych to vzal jako takovou malou laboratorní práci. Pokud se mi podaří co se mi honí hlavou mohl by vzniknout uživatelský manuál pro začátečníky jako jsem já = ohledně charakteristiky složení bylinek :twisted:

Sedmička byla nějaká rychlá :lol:
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Sedmička byla pálená skoro hned po šestce, jinak by to nestihlo vyzrát. Ty absinty mi letos mizí kosmickou rychlostí.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Mj. v jakém množství páliš Martine jednotlivé šarže? Počítám, že třeba jedničky a dvojky bylo mnohem méně...
Martin
° Capo di tutti capi °
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin »

Jedničky a dvojky bylo právěže nejvíc, 1000 litrů od každé. Ostatní šarže jsou ale nižší. Je mi jasné že se např. od Hillů popadají u takového množství smíchem za břicha, ale jak všichni víte, kopu za jiný (lepší) oddíl ;)
DarkenCZ

Příspěvek od DarkenCZ »

Martin píše:Jedničky a dvojky bylo právěže nejvíc, 1000 litrů od každé. Ostatní šarže jsou ale nižší. Je mi jasné že se např. od Hillů popadají u takového množství smíchem za břicha, ale jak všichni víte, kopu za jiný (lepší) oddíl ;)
A neuvažoval jsi, že by jsi znovu zvýšil objem, když se lidi o antoníčka tak perou?
Slovi
Vymývač
Oblíbený absinthe: alcool de vin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slovi »

DarkenCZ píše:
Martin píše:Jedničky a dvojky bylo právěže nejvíc, 1000 litrů od každé. Ostatní šarže jsou ale nižší. Je mi jasné že se např. od Hillů popadají u takového množství smíchem za břicha, ale jak všichni víte, kopu za jiný (lepší) oddíl ;)
A neuvažoval jsi, že by jsi znovu zvýšil objem, když se lidi o antoníčka tak perou?
Viděl jsi fotky kotlů lidí co vyrábějí světový absinthe ve Švýcarsku, Francii? Otázka sice je, jestli vyprodukují stejné množství jako Martin, nicméně on je pro ně se svým velkým kotlem obr. :-)
"Warrior struggling / to remain relevant / warrior struggling / to remain consequential.
Cry aloud / bold and proud / of where I've been / but here I am / where I end."
Odpovědět