Oblíbené alkoholy

Zde se řeší zásadní témata jako je kulturní dopad absintu na hudbu a film či nesmrtelnost chrousta.
Odpovědět
kamamura
Věrný stoupenec zelené víly
Oblíbený absinthe: Jade Verte Suisse
Kontaktovat uživatele:

Re: Oblíbené alkoholy

Příspěvek od kamamura »

Drahé vodky jsou IMO vyhozené peníze, kupujete marketingovou pohádku a magicky vyhlížející lahev, několikanásobné kolonové destiláty zbavené prakticky všeho kromě etanolu, se od sebe zas tak moc neliší (vodkoví nadšenci budou vehementně nesouhlasit, ale testy naslepo hovoří jasně - v případě, že víte, co pijete, vás marketing, cena a podoba lahve ovlivní dost brutálně, v případě, že to nevíte, Grey Goose nikdo nepozná ani neocení).

Ergo Russian Standard v pohodě, je třeba ovšem vzít v úvahu módní protiruskou hysterii, která může způsobit, že vám tu láhev někdo rozbije o hlavu prostě jenom proto, že jí máte.

Osobně kdybych měl kupovat vodku, zkusil bych nějakou stařenou v sudech - Starku nebo Absolut Oak, nikdy jsem to neochutnal, jen tak ze zvědavosti.

IMO docela profláknutá vodka je Zubrowka.
Rafael
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: St. Antoine
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rafael »

Nebijte mně, ale já si myslím, že vodka je jen líh a voda...
Co na tom může komu chutnat?
A. Lincoln: Kdybych měl 8 hodin na pokácení stromu, 6 bych strávil broušením
sekyry.
HNS
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HNS »

Samozřejmě rozdíly v kvalitě, ať již lihu i zpracování jsou ( zkuste třeba slepý test nordic, božkov a třeba prémiové vodky :chuckle ). Že je to "jen" líh a voda, případně nějaká další ingredience taky souhlas...ale zase jaký líh, že :)

Není to prostě alkohol, u kterého můžeme poznávat tolik chutí, vůní a dalších nuancí jako u jiných. Má to ta holka vodka složité :skleb Já bych ji ale nezatracoval...

Kamamura: Zubrowka :mrgreen: Jest lékem na potenci :chuckle Zkuste si udělat Zubr Sour :drink Zubrowka je krásný příklad toho, kdy se, co se týče vodky, dá snadno rozpoznat.
Vlci maj každou chvíli pocit, že jim odzvonilo, že už nemaj proč nabírat dech…ale pak se srnky znovu rozeběhnou.
Tuvy
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Pernod Fils
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tuvy »

Martin kdysi doporučoval a prodával Purity vodku - jednu mám v baru doteď - přijde mi zajímavá tím, že chutná skoro úplně jako voda, v podstatě bez jakékoliv chuti či silnější palčivosti.
... dobré jen pokud chcete někoho bez jeho vědomí opít :evil:
- IN VINO VERITAS -
- OMNI ANIMA POST COITUM TRISTE EST -
- PATER INCERTUM EST -
Habu
fuckin' amateur
Oblíbený absinthe: Sauvage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Habu »

Hele že já tu Chopin Single vodku koupím a rozleji do vzorků, abyste věděli, že vodka může mít skutečně chuť. :twisted:
- Moderní absinthe chutná moderně.
Tornado
* Zkušený piják *
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornado »

Habu píše:Hele že já tu Chopin Single vodku koupím a rozleji do vzorků, abyste věděli, že vodka může mít skutečně chuť. :twisted:
Vodku nepiju, ale Single potato? Do toho jdu :lol:
Corig
Pokročilý absintista
Oblíbený absinthe: Dubied, J&A
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Corig »

Taky nejsem příznivce ani znalec vodky, ale občas se jí nejde vyhnout, takže za mě je asi nejlepší vodka v poměru cena a co nejméně chuti Beluga.
Dworzaaa
*** Absinthe guru ***
Oblíbený absinthe: Sevil
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dworzaaa »

Tak nakonec jsme poridili Belvedere. Pac pri rychlym procteni internetu si ji lidi vychvalovali vic, nez Grey Goose. Navic IMHO vodka by proste mela bejt z Polska, Finska nebo Ruska. Co je ale nejdulezitejsi, tak ma jedoduse hezci flasku..a o tu jde u vodky predevsim, ze? :D
Omnia mea mecum porto.
Maex
Zelený pionýr
Oblíbený absinthe: ''fruko schulz'' hh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maex »

Nevim jaky internety máš, ale ja ještě nikoho vychvalovat grey goose neslyšel :lol: s belvederem si kazdopadne udelal lip :yes
Odpovědět