Gify
- Blackhawk
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: Jade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gify
Neznam cloveka, ktery by pil Antonina na ostro...
Jinak jestli to beres, tak ze si to pijes podle sebe a neprijde ti to spatne, tak to jses asi punk, ale je to SKODA pit takhle Antonina.
Aby si to pochopil spravne, tak to napisu jeste jinak: vyser se na pravy Absinthe pokud ho chces pit bez vody.
Jinak jestli to beres, tak ze si to pijes podle sebe a neprijde ti to spatne, tak to jses asi punk, ale je to SKODA pit takhle Antonina.
Aby si to pochopil spravne, tak to napisu jeste jinak: vyser se na pravy Absinthe pokud ho chces pit bez vody.
- Absinther
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
- Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
- Kontaktovat uživatele:
Vtip je v tom, že to pití je složitě vyráběno právě pro to aby se pilo s vodou.. Je to vlastně takový "polotovar" jehož zamýšlená chuť(do které byly vloženy hodiny práce)se projeví teprve až po smíchání s vodou. Nejde o nějákou vymyšlenou tradici navíc, ale o součást toho nápoje.
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě. Pokud ti to chutná čisté, tak to pij.
Než ale začneš preferovat pití pravého absintu bez vody, zkus nejdřív pár správně připravených drinků. Teprve potom můžeš s čistým srdce říct, že půjdeš proti proudu oprávněně.
Nedokážu si představit, že si třeba koupím láhev Jade PF za těžký prachy a pak to budu lámat jako panáky. Dobrý absint je drahý. Z velké části protože jeho výroba je velmi nákladná. To, proč tomu tak je, ale bez vody, díky které ten drink teprve ukáže svou pravou chuť a aroma, nezjistíš.
Mám pocit, že preference čistého "absintu" vychází především z toho, že jsi doteď pil jen likéry nebo maceráty. A popravdě - nedivím se, že jsi tohle pití neředil. Ono naředit si a následně usrkávat takového staroplzence či hill's to už je vrchol masochismu. Pokud ale chceš proniknout do pravého absintu, takového, jaký existoval v dobách před zákazem, voda je jediná cesta.
Než ale začneš preferovat pití pravého absintu bez vody, zkus nejdřív pár správně připravených drinků. Teprve potom můžeš s čistým srdce říct, že půjdeš proti proudu oprávněně.
Nedokážu si představit, že si třeba koupím láhev Jade PF za těžký prachy a pak to budu lámat jako panáky. Dobrý absint je drahý. Z velké části protože jeho výroba je velmi nákladná. To, proč tomu tak je, ale bez vody, díky které ten drink teprve ukáže svou pravou chuť a aroma, nezjistíš.
Mám pocit, že preference čistého "absintu" vychází především z toho, že jsi doteď pil jen likéry nebo maceráty. A popravdě - nedivím se, že jsi tohle pití neředil. Ono naředit si a následně usrkávat takového staroplzence či hill's to už je vrchol masochismu. Pokud ale chceš proniknout do pravého absintu, takového, jaký existoval v dobách před zákazem, voda je jediná cesta.
-
Gify
Souhlasim že to muže být tím že dlouhou dobu piji likér a až teď se začal více zajímat. Koupil jsem poprvé celkem dobrý A takže párkrát zkusím a uvidim. Každý dělá poměr vody a A dle svého gusta,o cukru ani nemluvě (mně ho cukr uplně zničí). Pokud někdo jí těsto na bábovku dříve než ho upeče,také ho neodsuzuji.
- Wajt
- * Zkušený piják *
- Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
- Kontaktovat uživatele:
Zkus různé poměry. Rozdílným ředěním vypíchneš jiné byliny. Já ředím hodně variabilně, od 1:1,5 do zhruba 1:3,5. Cukr není povinnost. Osobně ho nepoužívám vůbec.
- Tibro
- Rumcajs
- Oblíbený absinthe: Texas Nimes
- Kontaktovat uživatele:
Jíst těsto před tím, než se peče, je jedna věc. Uvedení misku syrového těsta na stůl a říkat lidem, že je to správné koláč je něco úplně jiného.
Budu se snažit malý doušek absinthe bez vody. Já nikdy nepiju to čistý.
Budu se snažit malý doušek absinthe bez vody. Já nikdy nepiju to čistý.