Gify

Nově příchozí členové, představte se nám, abychom vás mohli zařadit do skupiny Absintisté s přístupem do sekcí Události a Sklep!
Blackhawk
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: Jade
Kontaktovat uživatele:

Re: Gify

Příspěvek od Blackhawk »

Neznam cloveka, ktery by pil Antonina na ostro...

Jinak jestli to beres, tak ze si to pijes podle sebe a neprijde ti to spatne, tak to jses asi punk, ale je to SKODA pit takhle Antonina.

Aby si to pochopil spravne, tak to napisu jeste jinak: vyser se na pravy Absinthe pokud ho chces pit bez vody.
Absinther
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: st.Antoine V, La Grenouille
Bydliště: kde můžu malovat tam bydlím... Na meziměstskou zášť a "hrdost" seru..
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Absinther »

Vtip je v tom, že to pití je složitě vyráběno právě pro to aby se pilo s vodou.. Je to vlastně takový "polotovar" jehož zamýšlená chuť(do které byly vloženy hodiny práce)se projeví teprve až po smíchání s vodou. Nejde o nějákou vymyšlenou tradici navíc, ale o součást toho nápoje.
Studujeme-li nadšeně sami sebe, časem zjistíme, že stojíme příliš blízko u zkoumaného objektu...a právě zde přichází náš zelený přítel, který nám dodává odvahu kus poodstoupit a poprvé zeširoka pohlédnout na celek=Není vše hned jasnější?
Tibro
Rumcajs
Oblíbený absinthe: Texas Nimes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Q: Co se stane, když Gify spadá ze zdi?
Já jsem s tebou v Rockland.
Tibro
Rumcajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

A:
Obrázek

(Aktuální foto)
Tibro
Rumcajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Pij, co chceš, jak chceš. Je to tvoje peníze. Ale uvědom si, že existuje rozdíl mezi dobrým a špatným.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

Samozřejmě. Pokud ti to chutná čisté, tak to pij.
Než ale začneš preferovat pití pravého absintu bez vody, zkus nejdřív pár správně připravených drinků. Teprve potom můžeš s čistým srdce říct, že půjdeš proti proudu oprávněně.
Nedokážu si představit, že si třeba koupím láhev Jade PF za těžký prachy a pak to budu lámat jako panáky. Dobrý absint je drahý. Z velké části protože jeho výroba je velmi nákladná. To, proč tomu tak je, ale bez vody, díky které ten drink teprve ukáže svou pravou chuť a aroma, nezjistíš.
Mám pocit, že preference čistého "absintu" vychází především z toho, že jsi doteď pil jen likéry nebo maceráty. A popravdě - nedivím se, že jsi tohle pití neředil. Ono naředit si a následně usrkávat takového staroplzence či hill's to už je vrchol masochismu. Pokud ale chceš proniknout do pravého absintu, takového, jaký existoval v dobách před zákazem, voda je jediná cesta.
Gify

Příspěvek od Gify »

Souhlasim že to muže být tím že dlouhou dobu piji likér a až teď se začal více zajímat. Koupil jsem poprvé celkem dobrý A takže párkrát zkusím a uvidim. Každý dělá poměr vody a A dle svého gusta,o cukru ani nemluvě (mně ho cukr uplně zničí). Pokud někdo jí těsto na bábovku dříve než ho upeče,také ho neodsuzuji.
Gify

Příspěvek od Gify »

Tak jsem zkusil Antoníčka s přidáním ledové vody v poměru 1:2 a musím říct že je to uplně jiné než třeba A 1792 ale i tak si občas dopřeji samotný.
Wajt
* Zkušený piják *
Oblíbený absinthe: meadow of love, berthe de joux
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wajt »

:D Jasně, že to musí chutnat jinak než A1792. Uvědom si, že v tomhle drinku v zásadě nejsou VŮBEC ŽÁDNÉ BYLINKY! Zvěrstvo.
Zkus různé poměry. Rozdílným ředěním vypíchneš jiné byliny. Já ředím hodně variabilně, od 1:1,5 do zhruba 1:3,5. Cukr není povinnost. Osobně ho nepoužívám vůbec.
Tibro
Rumcajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tibro »

Jíst těsto před tím, než se peče, je jedna věc. Uvedení misku syrového těsta na stůl a říkat lidem, že je to správné koláč je něco úplně jiného.

Budu se snažit malý doušek absinthe bez vody. Já nikdy nepiju to čistý.
Odpovědět