Stránka 3 z 4

Re: Sans Frontieres

Napsal: čtv 20. zář 2018 21:42:40
od VSemi
Na e-shopu sice není ale objednat se tam dal...Já ho tam kupoval... napiš jim mail.

Re: Sans Frontieres

Napsal: pát 21. zář 2018 15:41:24
od HNS
JJ,mají ho, odebíráme od nich:)

Re: Sans Frontieres

Napsal: pát 23. lis 2018 21:45:15
od Recenze
Aktualizováno. ;)

Re: Sans Frontieres

Napsal: ned 14. dub 2019 16:31:32
od kamamura
Cituji z recenze:

"Sans Frontieres je tak nabytý pelyňkem, že už destilát tekoucí z alkoroury má žlutozelenou barvu."

Sorry, ale tomu prostě nevěřím. Většina barevných látek jsou složitější organické molekuly - například pokud přijmeme tvrzení, že primárním barvivem v absintech je rozstlinný chlorofyl, jedná se o uhlovodík s 55 atomy uhlíku. Připadá mi tedy fyzikálně nemožné, aby taková látka prošla normální destilací - tedy aby se odpařila při teplotách blázkých těm, při kterých se odpařuje alkohol. Pokud to někdo dokáže uspokojivě vysvětlit, tak mě to dost zajímá - jinak asi museli mít v alembiku špinavé trubky. :mrgreen:

Re: Sans Frontieres

Napsal: ned 14. dub 2019 16:44:45
od Martin
Je to tak. Pokud macerát obsahuje větší než menší množství pelyňku, je destilát žlutý až nahnědlý. Potvrdí každý kdo u nás destiloval Mafiasinthe. Není to barvivo ve své podstatě, ale těžké aromatické oleje které vznikají ke konci destilace, kdy k jejich přenosu začíná pomáhat pomalu vznikající vodní pára.

Re: Sans Frontieres

Napsal: ned 14. dub 2019 17:10:39
od Slovi
Urcite jsou nekde fotky Habua, kdyz se to destilovalo...

Re: Sans Frontieres

Napsal: ned 14. dub 2019 22:40:28
od davar
Připadá mi tedy fyzikálně nemožné, aby taková látka prošla normální destilací - tedy aby se odpařila při teplotách blázkých těm, při kterých se odpařuje alkohol. Pokud to někdo dokáže uspokojivě vysvětlit, tak mě to dost zajímá - jinak asi museli mít v alembiku špinavé trubky.
Z praktick0ho pohledu už ti to vysvětlili výše, teoretický základ to má taky = je to destilace s vodní parou. Česká wikipedie k tomu říká:
Směs látek s vodní parou má nižší bod varu a proto se destilací s vodní parou často čistí labilní látky s vysokou teplotou varu, které se nemísí s vodou, což je zase výhodné pro jejich oddělení od vody po kondenzaci par.
Pokud máš směs vody(1) a nějaké organické látky, která není moc polární (2) a je s vodou nemísitelná (např. silice či olej) tak je celková tenze par nad směsí dána součtem tzv. parciálních tlaků vody a látek ze směsi = každá látka přispívá svým dílem k tenzi par. Proto to destiluje při menší teplotě než samotná voda. Pokud to destiluješ - tak se přenáší do destilátu jak voda tak i ta organická látka.
Slozeni destilatu (m1/m2) je rovno zlomku M1 * p1 / M2 * p2
kde m je hmotnost, M je mol. hmotnost a p je parcialni tlak dane komponenty.

Takze mnozstvi silice v destilatu zavisi na jeho molekulove hmotnosti a na jeho parc. tlaku.
Daji se tak pomerne snadno prevest do destilatu i dost tezke latky.
Tolik zhruba to, co nam vtloukali do hlav v predmetu fyzikalni chemie... :shock:

Re: Sans Frontieres

Napsal: pon 15. dub 2019 8:51:30
od Rafael
Nebovidský, Silice

Re: Sans Frontieres

Napsal: pon 15. dub 2019 9:38:25
od Habu
Obrázek

Re: Sans Frontieres

Napsal: pon 15. dub 2019 20:04:00
od Tibro
Fick die Wissenschaft. Ich trinke kunst.

Köstliche Kunst.